avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere firma din oficiu?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere firma din oficiu?

Detin o societate deschisa in anul 2008 (iunie). De cand a fost deschisa, societatea nu a avut nici o factura de venit, numai cheltuieli este usor pe minus ( - 6000 RON ceva de genul).
Pe 2008 nu am depus bilant ci doar o declaratie pe propria raspundere ca firma nu a avut activitate. Pe 2009 am depus bilant cu - 6000 RON aproximativ. Pe 2010, urmeaza sa depun un bilant in care nu s-a schimbat nimic fata de cel din 2009 - nici macar cheltuieli noi nu am avut.

Este posibil ca firma sa fie radiata din oficiu pentru ca de 3 ani nu a facut venituri ? Daca da, cand se va intampla asta.

P.S. Firma are si datorii poprire pe conturi de 1800 RON din cauza impozitului forfetar al lui Boc, dar am inteles ca s-a scos acest forfetar - mai sunt conturile blocate mai exista datoria ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lazar Dorin-Alexandru , Contabil 20:30, 4 Aprilie 2011
Firma nu se radiaza din oficiu daca nu a facut venituri ci doar daca nu depune bilantul anual timp de 3 ani, va fi radiata de Registrul Comertului. Referitor la popririle existente, acestea inca exista deoarece s-a eliminat aplicarea impozitului forfetar/minim nu existenta lui in fiscalitatea romaneasca. Puteti singur sa va inchideti firma in urma unei cereri la Registrul Comertului dar acestia vor avea nevoie de acceptul ANAF pentru asta...iar ANAF nu va face asta pana nu va veti achita toate datoriile (obligatiile fiscale - impozitul minim de 1800 ron) catre ei si nu veti avea depuse toate declaratiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Lichidare/radiere din oficiu ghileaovidiu ghileaovidiu Buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla cu un SRL, prezentandu-va situatia mea. In anul 2008 - octombrie am infiintat o societate (SRL) ca si asociat unic. ... (vezi toată discuția)
Societate fara activitate - impozit forfetar narcisa07 narcisa07 Am si eu o intrebare: am o societate (SRL) care de 3 ani nu are activitate dar nu am declarat-o suspendata, sunt asociat cu 10% si administarator, i-am depus ... (vezi toată discuția)