avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cand sau cum?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cand sau cum?

buna seara,a-m si eu o intrebare,cum se poate demite un membru din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari,sau daca i-si da demisia cum putem alege alt membru,cu multumiri
Art 27 din l nr 230/2007
A
dunarea generala a proprietarilor membrii ai asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii
a)alege si revoca din functie presedintele,membrii comitetului executiv si cenzorul sau membrii comisiei de cenzori a a sociatiei de proprietari
b)adopta,modifica sau revoca hotarari
Un membru al comitetului executiv poate fi demis de adunarea generala pentru ca tot adunarea generala la ales.
Un membru al comitetului poate sa-si de demisia inaintand-o presedintelui comitetului executiv sau in adunarea generala.
Daca-si prezinta demisia intre adunarile generale si-o inainteaza presedintelui, comitetul executiv functioneaza cu celalti membri pana la urmatoarea adunare generala cand va fi completat comitetul sau se fac alegeri ale tuturor membrilor comitetului, presedinte, cenzori..
Unele asociatii au hotarat prin statut sau in adunarea generala ca, pe langa membrii titulari in comitet, sa se aleaga si un numar de membri supleanti (inlocuitori ai titularilor in cazul demisiei acestora sau a imposibilitatii participarii titularilor la sedintele de comitet).
Dar legal comitetul poate functiona cu mai putin membri, fara ca numarul acestora sa scada la jumatate. Daca din 7 isi dau demisia 3, ceilalti 4 pot conduce asociatia, legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Asociatie forma1 forma1 Buna ziua cind renunt sa mai fi Presedinte al Asociatie de propretar ce demersuri trebe sa faci ??Multumesc (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie de proprietari mihaisorin3 mihaisorin3 Buna ziua. Din motive personale vreau sa-mi dau demisia din functia de presedinte de asociatie de locatari . In acest sens am afisat un convocator de ... (vezi toată discuția)