avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Termene de depunere a declaratiilor pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Termene de depunere a declaratiilor pentru PFA

As dori sa stiu ce declaratii se depun in decursul unui an si ce termene au aceste declaratii, pentru PFA.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:23, 6 Aprilie 2011
1. Declaratia 200 privind veniturile realizate din Romania (OPANAF 233/2011)

Se utilizeaza la: declararea venitului net/castigului net anual din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor si/sau activitati agricole determinate in sistem real pe fiecare categorie si sursa de realizare a venitului, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare. Cititi si explicatiile de la formularul 020.

2. Declaratia 220 privind venitul estimat (OMEF 2371/2007)

Declaratia se completeaza de catre persoanele fizice care realizeaza venituri in bani si/sau in natura, provenind din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole impuse in sistem real, venituri din cedarea folosintei bunurilor calificate in categoria venituri din activitati independente.

Nu depun contribuabilii care realizeaza venituri din arendare. Cei care obtin venituri din mai multe surse depun cate o declaratie pentru fiecare sursa. In situatia inchirierii bunurilor detinute in comun, fiecare coproprietar completeaza si depune cate o declaratie corespunzator cotei care ii revine din proprietate.

3. Declaratia 392A informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul … (OPANAF 1081/2011)

Formularul se completeaza de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la finele anului calendaristic, este inferioara sumei de 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii.

Se depune pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare. Se depune, in format electronic la registratura organului fiscal competent sau la posta, prin scrisoare recomandata. Formatul electronic va fi insotit de formularul editat cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat.

4. Declaratia 392B informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul … (OPANAF 1081/2011)

Se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii.

Se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare. Se depune in format electronic, astfel: la registratura organului fiscal competent; la posta, prin scrisoare recomandata. Formatul electronic depus pe suport electronic va fi insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat, conform legii.

5. Declaratie pentru somaj a persoanelor fizice care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale conform O.U.G. nr. 58/2010

6. Declaratie pentru pensii conform O.U.G. nr. 58/2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare anaf pentru inchidere anul fiscal 2013 ContSters81656 ContSters81656 Ce formulare trebuie depuse la administratiile fiscale pentru PFA prestari servicii in domeniul securitatii si sanatatii in munca, neplatitor de TVA, fara ... (vezi toată discuția)
Concediile fara plata cum se inregistreaza in d112 cane petruta cane petruta Am o nelamurire legata de declaratia D 112. O societate are un singur angajat iar acesta a fost in luna ianuarie 2011 in concediu fara plata. Eu am completat ... (vezi toată discuția)
I.i. platitor de tva ralucutabar ralucutabar as dori sa va intreb referitor la i.i. platitor de tva, se inregistreaza, daca am inteles bine - in registru de vanzari si registru de cumparari, iar ... (vezi toată discuția)