avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... OSIM. Ce faci cand alta firma contesta inregistrea ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

OSIM. Ce faci cand alta firma contesta inregistrea marcii?

Ce poti face cand o alta firma contesta marca pe care o inregistrezi?
Cel mai recent răspuns: Adrian Brojboiu , Consultant proprietate industriala 14:40, 7 Aprilie 2011
Depinde. In functie de motivele invocate in opozitie, va puteti limita cererea la acele clase de produse si servicii unde nu intrati in conflict sau puteti sustine ca in ciuda asemanarii, marcile nu sunt similare.
Exact, trebuie vazute motivele invocate si art. din lege pe care se bazeaza.contestatia sau atentie, opozitia, caci se poate si asta.Sunt proceduri administrative diferite. Oricum trebuie sa va incadrati in termenul de raspuns impus in Notificarea OSIM.
Daca imi spuneti nr. cererii dvs si nr. marcii care se opune/ contesta, v-as putea sugera niste idei de aparare (daca pot exista, fireste).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marcã înregistratã copiatã alexs2012 alexs2012 Buna ziua, Firma la care lucrez are inregistrata din anul 2008 o marca individuala combinata, avand partea verbala NUMEMARCA pentru servicii pe clasa NISA ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)
Nume de domeniu - marcã Înregistratã la osim BogdanSM BogdanSM Buna ziua, [b]Doresc sa va expun urmatoarea problema:[/b] Am inregistrat recent un nume de domeniu pe TLD-ul .NET. Domeniul nu contine un brand anume, ci ... (vezi toată discuția)