abcdeadi a scris:
1. Numarul dosarului l-a comunicat autorul topicului in primul sau post indeamnandu-ne sa ne uitam pe site sa aflam detalii.
Sigur, dar... numai numarul dosarului. Nu si locul unde se judeca. Cum ati ajuns sa stiti precis si locul? Mai ales ca dvs. - in profil - declarati ca sunteti in Iasi.
2. Va asigur ca sunt strain de cauza.
Sigur, daca
ne asigurati trebuie sa va (si) credem, nu-i asa? :D
Este posibil sa-mi fi facut o parere gresita despre acest caz si e posibil ca autorul postului sa aiba dreptate. Totusi imi este greu sa cred ca toti cei implicati in acest proces (judecatori, experti, avocati) sunt corupti si chiar nu exista un avocat corect pe care sa-l angajeze.
Zau, e greu de crezut ca toti aia sunt corupti? Haideti sa va spun eu ce-mi vine mie greu sa cred (si cred ca la fel multor compatrioti de-ai mei care sunt oameni cinstiti): cum de avem atata coruptie, de la cel mai inalt post in stat si pana la functionara de la ghiseul unde mergem sa platim un nenorocit de impozit? Cum naiba de am devenit, din prima tara din estul Europei inainte de razboi, una din ultimile, poate la concurenta cu Albania?
Asta, domnule, e si mai greu de crezut - sau de acceptat - dar... e adevarul.
Si, in conditiile astea, dvs. vreti sa va credem ca va mirati in mod sincer cum de e posibil ca, la un primar corupt sa se mai adauge un jude, un expert si un avocat corupt?
Haideti sa adaugam la lista asta scurta (fata de lista tarii), poate si un consilier juridic de acelasi nivel - consilierul primariei... cine va fi fiind acela. Oare n-ar fi posibil ca acesta, stiind ca primarul e un escroc, ii pune totusi bete-n roate omului nostru? (nu spun ca e asa, dar... e o posibilitate).
Acum, ca veni vorba de "pareri", neavand posibilitatea de a cerceta dosarul (cum se pare ca o aveti dvs.), numai din ce se vede cu ochiul liber pe site, se pot trage 2-3 concluzii:
1) ca expertul ala a avut nevoie de nenumarate "solicitari" (blande) de la jude pana sa-si faca expertiza;
2) ca judele s-a aratat de-a lungul timpului extrem de "intelegator" cu expertul (prin asta incalcand dreptul omului nostru la un proces in timp rezonabil - dar cine se mai uita la "un moft" cum ar fi Conventia EDO, cand la mijloc probabil ca e vorba de o spaga, nu? ca si judele-i "om" sitrebuie sa-si cumpere case, sa mearga in concedii in strainatate, nu? toate astea costa bani)
3) ca, probabil ca omul nostru s-o fi plans, dar... e si procurorul "om" (adica, mai ales ca-i vorba si de un jude... plus ca "don' primar" i-o fi deschis usa cu piciorul, ca la nasu')
Si mai e ceva: chiar daca omul nostru nu cunoaste procedura (pe care dvs. ar cam trebui sa o cunoasteti, d-le consilier; ar trebui sa mai cunoasteti si ce spune legea referitor la accesul la datele personale ale cetateanului), asta nu e un motiv ca sa fie nici impilat in instanta, si nici nu inseamna ca si-a pierdut drepturile civile.