avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... JUDECÃTORIA PRIVATÃ !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

JUDECÃTORIA PRIVATÃ !

Bună ziua.
Este drept ca un proces să fie amânat 11 termene la rând pentru că expertul nu își
depune expertiza.
Acum,după un an,a depus un fals prin care arată că părțile au fost chemate la fața locului,fără a atașa și scrisorile prin care le-a chemat (pentru că nu le-a chemat)
Aici,la judecătoria privată,primarul localității,care este vecin de casă cu mine,vrea
să-mi fure 4000 de mp-pentru că nu au fost înregistrați la Reg.agricol și,la marginea suprafeței este o cișmea (12 mp) care este în domeniul public.
Profitând de imensa corupție din regiune,tot amână-după cum arătam- și nu știe cum să mă deposedeze.
Ca și suprafață,terenul este mai mare decât cel de la Reg.agricol dar,ca și vecinătăți terenul este cel din Titlu de propritate.
Nici o altă persoană nu revendică suprafața care,dealtfel este între două curele paralele și la capete sunt delimitate de două drumuri-acum asfaltate.
Procesele verbale de punere în posesie ale celor doi vecini,ar putea fi cerute ca probă în instanță? Menționez că unul dintre terenuri este stăpânit abuziv de către primar,fără vreun act;poate vrea să se extindă și la mine.
Dacă 12 metri sunt trecuți în domeniul public,este îndreptățit primarul să solicite
restul suprafeței ? Dosar 801/267/2010.
Vă mulțumesc.

Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
IonPopescu-B, utilizator
unii indivizi din sistemul juridic sunt usor de corupt si sistemul pare aproape "isteric" (de tip facem o expertiza din care reiese ca victima a dat peste masina!)

sa nu uitam ca coruptia EXISTA in cele mai democrate tari din lume, nu este o inventie deloc. IN romania, in provincie coruptia e la ea acasa. Nu inteleg de unde atata mirare. Omul nostru e pus intro situatia in care treb sa dovedeasca malpraxisul expertului oblojit la limita legalitatii de altii. In fiecare zi sunt avocati care isi pierd licenta in lume, oare de ce? Nu exista coruptia?

Dovedirea greselii din expertize.... este un lucru OK. Ce va faceti daca reuseste sa dovedeasca malpraxisul expertului? Credeti ca e simplu. Nu amo viziune clara - dar motiv de castigare la CEDO este proces inechitabil..... Normal ca numai daca sunteti lovit tipati.... Daca nu simtiti nedreptatea....e cu atat mai greu sa te indrepti in directia buna. Greu de crezut ca e o alarma falsa. poate 1% ..
Sa dovedeasca expertul ca nu a gresit. acum e ok?
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
ContSters83715, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Redrake a scris:

Dar, mi se pare foarte ciudat ca in momentul in care expertiza a fost amanata de cel putin 3 ori pentru acelasi motiv, avocata respectiva nu a cerut inlocuirea expertului, pe langa sanctionarea lui.

Explicatia poate fi ca avocata a fost angajata mult mai tarziu. Cel putin asa am inteles eu din relatarile autorului.
Domnule utilizator Popescu B. Be happy. You are not allone. :)) Si mie mi se intampla cam la fel si ma chinui in justitie de peste 10 ani sa-mi fac dreptate, intr-o problema minora simpla, si nu reusesc. Si asa cum am promis anterior cu ceva ani in urma voi face public acest caz poate asa va deschide cineva ochii si imi va face dreptate. Deja ce am postat anterior in acest site, precizand in mod expres ca voi face public acest caz, ....minune...a ajuns in dosarul cauzei. Asa ca...voi continua. Vad ca apar rezultate.
Nu renuntati !!
Succes =D>
IonPopescu-B a scris:

Bună ziua.
Revin cu situația deconspiratei Judecătorii.
Cu toate că,de la prima adresă către expertul desemnat, i-a fost solicitată atașarea la lucrarea de expertiză a dovezilor de încunoștiințare a părților,despre data,locul și orele la care urmează a culege datele necesare efectuării raportului de expertiză,după perioada 22.04.2010 - 07.04.2010 în care procesul a fost amânat pentru expertiză,cu laaargul concurs al judecătorilor,ex pertul a depus lucrarea în timpul ședinței de judecată.
Bineânțeles că nu a respectat legea (art.209) dar,nu a depus nici dovezile de încunoștiințare a părților,așa că ...a mai primit o adresă.
Există în dosar și un borderou,depus de către expert,în care eu nu figurez ca fiind înștiinșat cu scrisoare recomandată.
Pe lângă faptul că nu poate face dovada informării părților-pentru că nu a trimis scrisorile,eu nu sunt nici amintit în ”lucrarea” lui,cu toate că sunt proprietarul terenului în litigiu; Mai mult,deoarece jude-le nu i-a stabilit și plata cuvenită,a avut grijă să dubleze suma cerută în prima fază a judecării .Acum,cauza se află spre rejudecare,după casare.
Potrivit art.24,Titlul V,C.pr.civ.,acest expert nu mai putea lua parte la rejudecarea după casare.Nu?
Au fost respinse cererile de recuzare ca nefondate.
Pentru că nu se poate face dovada încunoștiințării părților probabil,la înțelegere cu
reclamantul (primăria),Instanța a hotărât suspendarea judecării,conform art.155,ind.1.,pentru că nu a fost plătită ”munca”expertului.:stunned:
Anterior suspendării,au fost depuse cereri de recuzare și,respectiv, încuviințare a probei cu martori.
Apropos,am citit că : ”Nimeni nu e mai presus de lege”.
Vă mai îndoiți de titlul subiectului ?
În altă ordine de idei,pentru a primii copii ale paginilor din dosar,la aceeași Jud.,mai nou,am fost informat să duc un nr. de coli albe,ceva mai mare decât paginile solicitate și să revin peste două,trei zile.
Anterior plăteam o sumă de bani,niciodată aceeași,împârțită la nr. de pagini.fără vreo chitanță.Eram două persoane la Arhivă.
Acest lucru poate fi neglijat,ceva asemănător se întâmpla și la Adm.Fiscală,tot acolo,în localitate. =D>
Vă rog,aștept opiniile și sfaturile d-voastă.
Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Judecatorul expert IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Pentru ca pe 8 martie,expertul a depus expertiza la dosar,judecatorul a amanat procesul pentru observarea expertizei.Au fost depuse,tot atunci, ... (vezi toată discuția)
Este legal ? IonPopescu-B IonPopescu-B Bună ziua. Cu toate că,de la prima adresă către expertul desemnat, i-a fost solicitată atașarea la lucrarea de expertiză a dovezilor de ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert? MargineanuGabriel MargineanuGabriel Buna ziua Am o nedumerire legata de modul in care trebuie sa actionez. Imi este atacat de ceva vreme titlul de proprietate pe un teren de catre un vecin. ... (vezi toată discuția)