avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere asociat din SRL+fuziune alt SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere asociat din SRL+fuziune alt SRL



Firma X SRL are 2 asociati, unul vrea sa se retraga, dar celalalt asociat mai este asociat unic intr-un alt SRL.
Deci se doreste fuziunea-absorbtia intre cele 2 SRL-uri.
Care este procedura?

Multumesc mult?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:22, 16 Iunie 2008
Este important de stiut daca va lua nastere o noua societate ca urmare a fuziunii.
Fuziunea poate avea loc in mai multe cazuri conform legii 31 si anume: una sau mai multe societati sunt dizolvate fara a intra in lichidare si transfera totalitatea patrimoniului lor unei alte societati deja constituite in schimbul repartizarii catre asociati de parti sociale si eventual a unei plati in numerar de maxim 10% din valoarea nominala a acestora sau mai multe societati sunt dizolvate fara a intra in lichidare si transfera totalitatea patrimoniului lor unei societati pe care o constituie in schimbul repratizarii catre asociati de parti sociale de societatea nou constituita.

Este necesar intomirea unui proiect de catre administratorii societatilor care vor participa la fuziune. Acesta va cuprinde urmatoarele aspecte: forma, denumirea si sediul social al tuturor societatilor implicate, fundamentarea si conditiile fuziunii, conditiile alocarii de parti sociale - daca este cazul, data la care acestea dau detinatorilor dreptul de a participa la beneficii, rata de schimb a partilor sociale, cuantuul primei de fuziune, drepturile conferita de societatea bebeficiara detinatorilor de parti sociale, data la care au fost aprobate situatiile financiare ale scietatilor participante care au fost folosite pentru a se stabili conditiile fuziunii, data la care tranzactiile socitatii beneficiare sau absorbite sunt considerate din punct de vedere contabl ca apartinand societatii absorbante sau uneia sau alteia dintre societatile beneficiare.

Proiectul se depune la Oficiul Registrului Comertului si va fi publicat in Monitorul Oficial. Termenul de opozitie pentru creditorii societatilor este de 30 de zile de la publicare.
Oficiul numeste un expert care va examina proiectul si pentru a intocmi un raport scris catre asociati.

Dupa ce indepliniti aceasta procedura trebuie ca Adunarea asociatilor sa se pronunte asupra proiectului printr-o hotarare.
Ca urmare daca va lua nastere o noua societate va trebui sa intocmiti un statut sau act constitutiv ce va fi aprobat de AGA ambelor societati.

Actul constitutiv precum si celelalte inscrisuri necesare inmatricularii noii societati se depun la ORC.

Daca nu se infiinteaza o noua societate, atunci trebuie intocmita o hotarare AGA care sa consfinteasca cesionarea partilor sociale catre celalalt asociat precum si decizia de a fuziona cu cealalta societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune firme danciobica danciobica As vrea sa stiu ce presupune o fuziune prin absorbtie, in principiu. In concret un IMM vrea sa absoarba o microintreprindere. Micro este firma de proiect ... (vezi toată discuția)
Fuziune!!! - neacordare parti sociale mmer mmer exista situatii/cazuri in legatura cu o fuziune, cand e posibil sa nu se acorde actionarilor din societatile absorbite parti sociale la societatea absorbanta ... (vezi toată discuția)
Fuziunea societatilor comerciale stevenson stevenson Societatea (srl) a fost dizolvata si a fost numit un lichidator de catre instanta . Ulterior , s-a intocmit un proiect de fuziune (conf.art.238 alin.(4) din ... (vezi toată discuția)