avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiuni rezultate in urma marii cuponiade ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiuni rezultate in urma marii cuponiade postrevolutionare

Buna ziua, stimate doamne si domni consilieri
Un continuu izvor de cunostinte il constituie Forumul dvs pentru noi, beneficiarii informatiilor postate de dvs.
Revin cu o alta problema, multumesc pentru lamuririle la subiectul anterior(strain de succesiune).
Socrii mei au murit in 1997, respectiv 2000. Dupa socrul meu la deschiderea succesiunii sotul si cumnatul meu au renuntat in favoarea mamei lor(soacra mea). Din pacate soacra mea a suferit un AVC(accident vascular cerebral) in 1998. Am luat-o la Bucuresti am ingrijit-o si dintr-o femeie dependenta de altii la cele mai elementare nevoi fiziologice, am reusit sa o repunem la independenta (cu baston).
Am dus-o si a revazut pe picioarele ei casa mostenita de la sotul decedat, s-a reintors la noi la Bucuresti, nu inainte de a-i vinde intreaga casa+teren aferent, sotului meu cu conditia ingrijirii viagere. Dupa decesul ei, celalat fiu nu a venit cu pretentii, el fiind un domn comod, care chiar nu avea nevoie de nimic. In actul de vanzare cumparare al sotului nu au fost mentionate actiunile la Avicola judeteana. Am obtinut in 2001 dividendele pana la acea perioada, acum as dori sa le vindem. Cum trebuie sa procedez daca ele nu sunt inscrise in acel act de vanzare, mentionez ca nu s-a facut succesiune, fiind acest act de vanzare cu clauza de intretinere intocmit la notarul din cel mai apropiat oras de casa socrilor mei.
Va multumesc anticipat pentru sprijin,
cu stima,
M.Hacman
Cel mai recent răspuns: hacman , utilizator 15:40, 16 Iunie 2008
va trebui sa dezbateti succesiunea dupa mama sotului. Ambii frati au drepturi egale si nu intereseaza pe nimeni daca unul dintre ei ar avea mai mare nevoie de averea ramasa decat celalalt. Numai daca el va renunta in favoarea celuilalt mostenitor, sotul dvs. va putea beneficia de intreaga mostenire. Fratele poate ataca si acel contract incheiat in timpul vietii si sa solicite reductiunea, daca incalca rezerva succesorala legala stabilita descendentilor.
ORDIN nr. 1.430 din 26 august 2005
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructi - M.O. , Partea 1, nr.825 bis 13.09.2005 .
CAP. II
Documentele autorizarii

SECTIUNEA 1
Documentele necesare emiterii certificatului de urbanism si autorizatiei de construire/desfiintare
(...)
ART. 15
Documentele necesare emiterii certificatului de urbanism
(1) Pentru emiterea certificatului de urbanism solicitantul - orice persoana fizica sau juridica interesata - trebuie sa depuna la emitent o documetatie cuprinzand:
a) cerere-tip (formularul-model F.1 - "Cerere pentru emiterea certificatului de urbanism") completata in conformitate cu precizarile privind completarea acesteia, cu elementele de identificare ale solicitantului si imobilului, precum si cu precizarea scopului solicitarii actului;
b) planuri topografice sau cadastrale la scarile 1:500, 1:2000 sau 1:10.000, dupa caz, - vizate de Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara al judetului sau al municipiului Bucuresti, dupa caz -, cu indicarea imobilului - teren si/sau constructii; (2 exemplare) (planurile se obtin contra-cost de la unitatea teritoriala specializata care le gestioneaza)
c) documentul de plata a taxei de eliberare a certificatului de urbanism (in copie).
(2) Conform precizarilor privind completarea formularului-model F.1, elementul principal de identificare a imobilului este adresa postala, completata cu planul topografic sau cadastral, dupa caz, iar in lipsa acestuia, cu oricare alte elemente de identificare disponibile (asa cum sunt mentionate in precizarile la cerere).
(3) Potrivit prevederilor art. 6 alin. (1) si (4) din Lege, certificatul de urbanism este un act de informare privind regimul juridic, economic si tehnic al imobilului, precum si cerintele urbanistice specifice amplasamentului, determinate in conformitate cu prevederile documentatiilor de urbanism avizate si aprobate, document care se elibereaza, la cerere, oricarui solicitant - persoana fizica sau persoana juridica - nefiind necesara prezentarea titlului asupra imobilului sau a altui act care sa ateste dreptul de proprietate.
(4) Se interzice emitentului sa conditioneze emiterea certificatului de urbanism de elaborarea prealabila a unei documentatii de urbanism pentru imobilul in cauza, precum si a oricaror documentatii tehnice de definire a scopului solicitarii.
(5) Potrivit Legii, certificatul de urbanism nu tine loc de autorizatie de construire/desfiintare si nu confera dreptul de a executa lucrari de constructii.
ART. 16
Documentele necesare emiterii autorizatiei de construire/desfiintare
(1) Documentatia (dosarul) care se depune in vederea emiterii autorizatiei de construire este considerat complet daca, pe langa cererea pentru emiterea autorizatiei de construire - inclusiv anexa (se utilizeaza formularul-model F.9 - "Cerere pentru emiterea autorizatiei de construire/desfiintare" obtinut de la emitent), completata cu elementele de identificare si datele tehnice conform P.A.C. se prezinta urmatoarele documente:
a) certificatul de urbanism (in copie);
b) actul doveditor al titlului asupra imobilului, care sa ii confere solicitantului dreptul de executie a lucrarilor de constructii (in copie legalizata);
c) proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de construire - P.A.C., intocmit in baza prevederilor anexei nr. 1 la Lege, inclusiv referatele de verificare si, dupa caz, referatul de expertiza tehnica - semnate si stampilate in original (doua exemplare);
d) avizele si acordurile cerute prin certificatul de urbanism:
1. fisele tehnice, pentru obtinerea avizelor si acordurilor care sunt in competenta de obtinere a emitentului, cerute prin certificatul de urbanism, necesare emiterii acordului unic, precum si, dupa caz, documentatiile tehnice necesare emiterii acestora (doua exemplare, cu exceptia fiselor F.8.2 si F.8.3 care se prezinta in trei exemplare);
2. avizele si acordurile obtinute de solicitant altele decat cele din competenta de obtinere a emitentului, stabilite prin certificatul de urbanism (in copie) si, dupa caz, studiile cerute prin certificatul de urbanism.
e) documentul de plata a taxei de emitere a autorizatiei de desfiintare (in copie), inclusiv documentele de plata a taxelor legale pentru avizele si acordurile necesare emiterii acordului unic, conform listei avizelor si acordurilor necesare, comunicate odata cu certificatul de urbanism (in copie)
(...)

De asemenea , dupa intrarea in vigoare a LEGII nr. 247 din 19 iulie 2005 , conventiile prin care se constituie un drept de superficie trebuie incheiate in forma autentica - pentru validitate .
(Titlul X - Circulatia juridica a terenurilor -
art.. 2(2) ). In acest sens va sfatuiesc sa incheiati la notar o conventie de pentru constituirea dreptului de superficie asupra terenului pe care urmeaza sa construiti . Aceasta conventie va fi atasata actelor necesare obtinerii autorizatiei de construire . Conform legii , certificatul de urbanism trebuie emis fara a face dovada vreunui titlu , care sa ii confere solicitantului dreptul de executie a lucrarilor de constructii .

Bafta
Imi cer scuze pentru postarea eronata a raspunsulul de mai sus . Era adresat altei intrebari la cara l-am atasat ulterior
MULTUMESC PENTRU RASPUNS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege pt eliberarea autorizatie de constructie ektcib ektcib am depus documentatia pt eliberarea unei autorizatii de constructii pt o conducta de gaze naturale. precizez ca au trecut 45 de zile si inca nu am primit ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a blocului ContSters99244 ContSters99244 Buna ziua,locuiesc intr-un bloc nou construit in 2010.Am cerut cartea tehnica dezvoltatorului care ne-a vandut,dar acesta refuza sa ne-o dea,spune ca, conform ... (vezi toată discuția)
Constructie inceputa de doi viitori soti marin daniel marin daniel prietena mea (viitoarea sotie) are atribuit de la primarie conform legii nr 15/2003 un teren pe care vrem sa incepem sa construim impreuna o casa. constructia ... (vezi toată discuția)