avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

am primit o citatie,bineinteles din partea unui ifn...ei sunt asa,mai stresanti.X-(cam asa...notificare prealabila inceperii executarii silite''.as dori sa stiu,daca,aceasta incepere a executarii silite,se poate face fara un ordin judecatoresc.sau mai bine zis,daca executorul se poate prezenta la mine,fara acest ordin
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 14:39, 6 Aprilie 2011
nu sunteti foarte clar, spuneti ca ati primit o citatie dar defapt e o notificare. In mod normal primult act de executare este o somatie emisa de un executor emisa in baza unui titlu executoriu.Depinde in ce situatie va aflati.
da..este o notificare asa cum am spus acolo..mai precis pana pe data de azi.as dori sa stiu care este procedura de acum incolo...
Pai executorul IFN sau judecatoresc va cere incuviintarea executarii silite, o formalitate, o obtine in 7 zile, asa spune legea.
Apoi va face o somatie de plata sa platini in 1(una) zile suma altfel va executa bunurile mobile si/sau va face poprire pe salariu sau pe conturile bancare, fara somatie, doar instiintandu-va in legatura cu aceasta executare silita indirecta.

Daca aveti bunuri imobile, somatia va fi cu termen de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere somatie de plata in cartea funciara leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca si cum o somatie de plata poate fi inscrisa in cartea funciara. Existau doua ipoteci de grad I si II inscrise in cartea ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Cine i-mi poate spune? ianos ianos As dori sa va intreb oare in cat timp vor putea sa treaca(firmele de recuperari) la executarea silita dupa ce mi-au trimis somatie? (vezi toată discuția)