avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... cheltuiala combustibil deductibila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

cheltuiala combustibil deductibila

o persoana fizica autorizata, care desfasoara activitate de comert cu amanuntul in piete,etc,si face aprovizionarea cu o autoutilitara proprietate personala -poate incheia un contract de comodat pentru a putea dedece cheltuielile cu combustibilul?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:46, 7 Aprilie 2011

daca acea autoutilitara se poate incadra la exceptii :

(7) Nu sunt cheltuieli deductibile:
l1) în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

In prima conditie , se incadreaza, adica nu este destinata exclusiv transportului de persoane ; analizati cea de a doua conditie , legata de greutatea autorizata si daca este indeplinita , atunci ch. cu combustibilul este deductibila in baza acelui contract de comodat .

Tot acel contract de comodat va da drept de deducere si pentru intretinere si reparatii , cu conditia ca doc. justificative sa fie pe numele pfa .


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuiala benzina? laurr29 laurr29 Buna ziua. Am un magazin second hand si constat cu stupoare ca nu-mi pot deduce cheltuielile cu benzina pt o masina cu remorca ce as folosi-o exclusiv la adus ... (vezi toată discuția)
cheltuieli cu combustibilul la auto preluata prin comodat la p.f.a. romeo mart romeo mart am facut un contract de comodat intre PFA si o persoana fizica dar nu prin notariat. ci intrte parti sub semnatura privata. deoarece legea nu prevede expres ... (vezi toată discuția)
Decont combustibil pfa ady09 ady09 in calitate de persoana fizica autorizata, cu prestare la sediul clientului,in caz de contract de comodat pentru autoturism se poate deconta combustibilul ... (vezi toată discuția)