avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii fisa fiscala 2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

fisa fiscala 2010

Buna seara,

Nu am primit fisa fiscala pe 2010 iar fostul angajator ( care are sediul social in alta localitate decat cea in care domiciliez eu ) se eschiveaza . Cum pot obtine aceasta fisa fiscala cat mai repede ? Exista un termen limita prin care angajatorul este obligat sa expedieze ( in cazul meu ) fisa fiscala ? Daca da, care este acest termen ? Carui for ma pot adresa pentru a depune o eventuala plangere privind refuzul predarii fisei fiscale ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: so2ro , utilizator 21:17, 6 Aprilie 2011
Buna seara

Solicitati in scris fisa fiscala pe anul 2010 , mentionand in cerere , eventual, si temeiul legal in baza caruia ar fi trebuit deja sa aveti acea fisa .

norme cod fiscal :
124. Fişele fiscale se completează de angajatorul/plătitorul de venit şi se depun la organul fiscal la care angajatorul/plătitorul de venit este înregistrat în evidenţă fiscală. Angajatorul/plătitorul de venit este obligat să înmâneze angajatului, câte o copie pentru fiecare an, până în ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru anul fiscal expirat.

punct 124 art 59
Sanctiuni
Nerespectarea de catre platitorii de salarii si venituri asimilate salariilor a obligatiilor privind completarea si pastrarea fiselor fiscale, precum si neindeplinirea obligatiilor privind transmiterea la organul fiscal competent sau la terte persoane (inclusiv angajat) a fiselor fiscale in termenul stabilit se sanctioneaza cu amenda: pentru persoanele fizice – de la 500 la 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice – de la 1.000 la 5.000 lei.
Baza legala: prevederile art. 59 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; Ordinul ministrului Economiei si Finantelor nr. 2.293/.2007, pentru aprobarea modelului si continutului fisei fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 866/2007; art. 219 alin. (1) lit. h) si i) alin. (2) lit. d) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

nota: termenul a fost 25 feb. 2011

spuneti-le ca, daca se mai "eschiveaza", va vedeti nevoit sa sesizati administratia financiara de la sediul socialB-)
Buna seara,
Va multumesc mult pentru raspunsurile care cuprind detaliile care ma intereseaza.

Cu stima si respect !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa fiscala - ce se intampla daca firma nu vrea sa o elibereze ? noiklosa noiklosa Buna ziua, In urma cu ceva vreme, am fost angajat la o firma care a incetat raporturile de munca in conditii discutabile, daca nu ilegale, printre altele ... (vezi toată discuția)
Fisa fiscala Alina S B Alina S B Pentru emiterea unui card de credit, am nevoie de fisa fiscala pe anul 2009. Fostul meu angajator a refuzat sa-mi dea o copie dupa fisa fiscala. In urma ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative cu termen in luna ianuarie 2012 ContSters233047 ContSters233047 Obligatii declarative cu termen in luna ianuarie 2012 http://www.finantevalcea.ro/obligaii-declarative-cu-termen-in-luna-ianuarie-2012271211.html (vezi toată discuția)