avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numire secretar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numire secretar

Secretarul asociatiei noastre a demisionat. Care este procedura pentru a numi alt secretar?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:36, 7 Aprilie 2011
Normele care guverneaza infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,nu prevad aceasta calitate
Daca a secretarul a demisionat ,ce raport juridic a avut incheiat cu asociatia de proprietari?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
goe_07, utilizator
Secretar? Sau casier (sau cenzor)?

Procedura este diferită de la casier la cenzor... cenzorii sunt aleși de către Adunarea generală. Doar dacă nu se poate alege un cenzor se va angaja din afara asociației.
Casierul se angajează pur și simplu, ca orice alt angajat.
Era unul din membrii comitetului. Acum comitetul are un numar par de membrii si din cate stiu numarul membrilor trebuie sa fie impar.
Fiind vorba despre membru al comitetului executiv nu se poate discuta despre "demisie",eventual renuntare la calitatea de membru al comitetului
In situatia mentionata este aplicabil art 27 din L nr 230/2007
Adunarea generala a proprietarilor membri ai asociateie de proprietari are urmatoarele atributii
a)alege si revoca din functie presedintele,membrii comitetului executiv si cenzorul sau membrii comisiei de cenzori ai asociatiei de proprietari
Membrii comitetului executiv, din care face parte si presedintele sunt alesi de adunarea generala. In cadrul comitetului, in sedintele de comitet se practica in unele asociatii ca un membru sa fie desemnat de comitet si prin vointa sa, ca secretar. Asa se pot desemna si alte functii pentru bembrii comitetului, la intelegere intre acestia dar consemnat intr-un proces verbal al sedintelor de comitet. Astfel pot functiona reprezentanti pe fiecare scara (poate cum spun unii "sef de scara"), un responsabil cu apa, altul cu contabilitatea, o comisie tehnica...
Secretarul poate avea ca sarcini: intocmirea proceselor verbale ale comitetului, afisarea convocatoarelor la sedinte, redactarea, intocmirea, expedierea si primirea corespondentei... Atributiunile celorlalte posturi altadata...
Atunci cand un membru al comitetului (indiferent ce functie a avut in comitet, chiar si aceea de presedinte) vrea sa-si dea demisia sau este obligat sa-si dea demisia (pleaca in strainatate pentru mult timp sau la "scoala de indreptat oameni"...), va depune aceasta demisie cu numar de inregistrarea, ca orice document, la asociatie, in atentia presedintelui sau vicepresedintelui sau comitetului, dupa caz.
Sigur ca in practica de la caz la caz se incearca sau nu ca demisionarul sa-si retraga demisia, sa revina in comitet, sau nu, asa cum spuneam.
Oricum cei hotarati depun demisia si gata. Aceasta nu se aproba ca nu trebuie. Presedintele discuta in comitet cu celalti membri si va desemna o alta persoana dintre membrii comitetului, sa preia atributiunile demisionarului.
Comitetul poate functiona cu jumatate plus unu din numarul membrilor de comitet alesi de ultima adunare generala pana nla urmatoarea. Daca prin demisie, plecare..., numarul membrilor comitetului scade sub acest procent, se convoaca adunarea generala pentru alegerea altui comitet sau completarea celui existent.

Alte discuții în legătură

Functia de vicepresedinte si secretar aecobob aecobob Buna ziua Va rog sa ma lamuriti ce presupune, practic, functia de vicepresedinte la o asociatie de proprietari in afara de specificatia de la Art.21(3) : ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna ziua! Din câte știu, un președinte de asociatie de proprietari care și-a prezentat demisia în fata comitetului devine președinte demisionar cu ... (vezi toată discuția)