avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numire secretar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numire secretar

Secretarul asociatiei noastre a demisionat. Care este procedura pentru a numi alt secretar?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:36, 7 Aprilie 2011
adriantot a scris:

Astfel pot functiona reprezentanti pe fiecare scara (poate cum spun unii "sef de scara"), un responsabil cu apa, altul cu contabilitatea, o comisie tehnica...


Deci ,daca imobilul are 12 scari ,pot fi 12 responsabili cu apa -fiecare avand maniera personala de notare index consum utilitati,12 contabili,,,12 comisii tehnice ???
nici o lege nu impune cât ori câţi sunt "puşi" cu responsabilităţi într-un condominiu,este un lucru bun că se implică m-ai mulţi.şi eu mi-aş dori să am 12 colegi cu care să împărţim problemele imobilului,vizavi de maniera personală de notare,e simplu ,se aprobă un model cadru şi toţi fac la fel,dar nu asta este o problema,acolo probabil sa reuşit împlicarea a cât m-ai mulţi proprietari şi este un lucru bun,îi felicit dacă aşa stau lucrurile
goe_07 a scris:
Deci ,daca imobilul are 12 scari ,pot fi 12 responsabili cu apa -fiecare avand maniera personala de notare index consum utilitati,12 contabili,,,12 comisii tehnice ???

Doamna goe,
Eu va rog sa cititi corect romaneste si sa nu-mi interpretati cuvintele altfel decat le scriu. Stiu ca duneavoastra vreti sa fiti actva permanent si rasundeti la orice indiferent ca va pricepeti sau nu, doar ca sa adunati puncte.
V-am mai sters unele mesaje si va rog inca odata sa va abtineti si sa dialogati corect, fara divagatii, fara a relua raspunsurile altora si a le posta dumneavoastra din nou , asa cum procedati adesea.

Si-acum, la divagatia ce ati afisat-o am sa lamuresc lucrurile pentru ca ceilalti utilizatori sa nu ramana nelamuriti, cu toate ca am incredere in inteligenta si puterea dumnealor de a discerne
Asociatia isi alege un comitet executiv format din 3,5,7,9..., 19,21... membri in functie de marimea acesteia. La un bloc cu 3 sacri si 100 de apartamente stiu cateva asociatii care au 5-7 membri in comitet ( de exemplu cate 2 de la fiecare scara plus un presedinte care poate fi de la orice scara).
Din acesti 5-7 membri in comitet poate unul sa-si asume functia de secretar. Se poate forma o comisie tehnica din 3 persone, dintre acestia din comitet, care sa se ocupe mai mult de reparatii, sa participe la receptii..., Unul poate, daca se pricepe, sa ajute, sa verifice contabilitatea, pe langa administrator. Apoi pentru fiecare scara poate fi cate unul (tot din acesti membri ai comitetului) care sa fie acel "sef de scara", ce verifica pe acolo curatenia, tine legatura intre proprietari si comitet, cu bune cu rele, propuneri sesizari, ca nu toata lumea are timp sa faca propunerea sau sesizarea in 2 exemplare si sa o depuna la asociatie cu numar de inregistrare... Iar acel "sef de scara" poate fi si secretar sau membru in comisia tehnica... Ca doar asociatia este una pe 3 scari sau pe 12 scari si nu trebuiesc 12 secretari sau 12 comisii.
Sper ca ati inteles si-ar fi un semn pozitiv in acest sens, daca nu raspundeti la acest mesaj. Altfel inseamna ca nu ati inteles mesajul meu prietenesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia de vicepresedinte si secretar aecobob aecobob Buna ziua Va rog sa ma lamuriti ce presupune, practic, functia de vicepresedinte la o asociatie de proprietari in afara de specificatia de la Art.21(3) : ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna ziua! Din câte știu, un președinte de asociatie de proprietari care și-a prezentat demisia în fata comitetului devine președinte demisionar cu ... (vezi toată discuția)