avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord....dar nu vreau sa ma prezint
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord....dar nu vreau sa ma prezint

buna,

va rog sa ma ajutati intr-o mare problema. Am avut o casnicie frumoasa, dar el a intalnit pe altcineva, dupa 7 ani am hotarat sa plec si sa-l las sa fie fericit. Am incercat o perioada de 3 luni in tara de conciliere dar nu am reusit. Mentionez ca nu avem copii si nici bunuri imobile. In martie 2008 am venit la sora mea in Spania unde momentan muncesc. Acum 3 sapt el ma anuntat prin mess ca vrea sa divorteze si inainteaza el divort. Am incercat sa trec peste asta... dar vreau sa stiu cum trebuie sa procedez eu fara sa fac drumuri de spania romania....se poate rezolva doar prin acte trimise? trebuie neaparat sa merg in tara? nu stiu nimic despre divorturi......daca ma poate ajuta cineva.......

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: anaxorz , utilizator 10:42, 11 Iunie 2010
Eu am vazut si divort prin mandatar neavocat, partea adversa fiind asistata. Ca sa nu plateasca doi avocati, ca nu are rost, oamenii fiind pe aceeasi lungime de unde cu divortul.
Mandatarul neavocat are aceleasi drepturi ca partea si daca avocatul partii adverse pune concluzii de admitere a cererii cum a fost formulata, cerere care exprima vointa de divort a ambilor... care mai e rostul sa angajezi doi avocati?

In plus, mandatarul neavocat poate depune concluzii scrise. Si tot aia e.
Si ce concluzii sa puna la divort prin acord? Sa se admita divortul, atat. :-/ Altceva? E greu sa scrii doua vorbe pe o hartie intitulala Concluzii scrise:"Admiterea actiunii."
Mi se pare chiar aiurea sa vina doi avocati la un divort prin acord.
Avlil, eu am vazut divort cu un singur avocat care sa rezolve problema divortului atunci cand ambii soti sunt plecati in strainatate si stabiliti acolo.
Tot cu un avocat s-a rezolvat divortul prin acord.;)
Nici eu nu am zis sa vina doi avocati la divort.Unul poate fi suficient.;)
Avlil, ii recomanzi persoanei sa se scarpine olteneste, cu mana dreapta in partea stanga a capului.
:)

avocat Claudiu Lascoschi
Buna,

va multumesc mult pentru lamuriri, deocamdata el cam bate in retragere si pana aflu movul real al razgandirii lui nu pot sa mai cer informatii.....din pacate cred ca schimb foaia eu de data asta.
Inca odata multumesc si ne uzim in curand.
Daca nu se mai face divortul prin acord puteti sa il chemati in judecata cu o motivare a actiunii si se poate razgandi apoi din nou in sensul ca veti divorta tot prin acord.
Se poate si asa.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu nu am vazut pe nimeni sa divorteze prin mandatar neavocat.
Eu stiu ca mandatarul neavocat nu are dreptul de a pune concluzii si ma intreb daca nu cumva acesta este motivul pentru care oamenii platesc avocatii ca sa ii reprezinte.Pt ca nu vad de ce ar mai plati altfel un avocat.:P

Starea civila a unei persoane tine de natura drepturilor personale nepatrimoniale. Consimtamantul pentru desfacerea unei casatori nu se poate face prin mandatar asa cum nici incheierea acestuia nu se poate face prin mandatar. Un mandatar avocat isi reprezinta clientul in proces si nicidecum nu consimte in numele acetuia la desfacerea unei casatori. In practica se intampla cam asa: O parte investeste instanta cu cererea de desfacere a casatoriei dupa care una din parti nu se prezinta. Dupa 3 termene consecutive la care una dintre parti nu s-a prezentat se pronunta hotararea de divort.

Alte discuții în legătură

Divort adela_pacurariu adela_pacurariu Buna seara! Sunt casatorita de 4 ani si in momentul de fata traiesc impreuna cu sotul meu in Spania. Din cauza neintelegerilor dintre noi, am decis sa pun ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)