avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

n data de 06.04.2011 am primit un PV de la CNADNR in care mi comunica faptul ca la data de 27.10.2010 ora 06.42 am fost surprins de aparatele CNADNR pe DN4 km 8 Popesti Leordeni acolo unde am domiciliul , fara rovinieta.
mi se pare un abuz faptul ca pentru a circula in orasul unde locuiesc , trebuie sa detin rovinieta .
Oare cati cetateni ai Romaniei cunosc ordonanta lui Boc si a lui Basescu in care sa mi se specifice ca nu am voie sa circul in orasul in care locuiesc fara rovinieta, parerea mea este ca este un abuz.
Daca tot voia sa cunoastem legea normal mi se parea sa fim avertizati la prima abatere.
In concluzie cred ca totul este ca pe vremea fanariotilor atunci cand se adunau birurile.

intrebarea mea - este normal sa platesc rovinieta daca circul in orasul in care locuiesc?
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
nicom70, utilizator
Cel mai recent răspuns: nairam63 , utilizator 13:37, 18 Aprilie 2012
impozitul pe masina este altceva, este un impozit platit Primariei (si nu CNADNR) si este aferent dreptului de propritate si nu al folosintei masinii. platesti impozitul chiar daca masina sta in garaj si este un cazan gaurit.

cf art 1 din OG 15 / 2002 platesti taxa ptr folosinta drumurilor nationale, definite ca drumurile de interes naţional definite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

art.6 din OG 43/1997 spune ca drumurile de interes national sunt:
a)autostrăzi;
b) drumuri expres;
c) drumuri naţionale europene (E);
d) drumuri naţionale principale;
e) drumuri naţionale secundare.

deci nu conteaza daca trec prin localitati sau nu, conteaza clasificarea.
Eu am gasit pe internet urmatoarea precizare... ce ziceti, e corecta?

Fara rovigneta poti circula pe orice drum care nu este drum DE INTERES national. Adica poti circula atat in localitate, cat si in judet si in afara judetului, atata timp cat nu intri pe un astfel de drum. Daca drumul de interes national traverseaza un municipiu sau o resedinta de judet, nici pe portiunea respectiva nu este obligatorie rovigneta. Atentie mare, nu este vorba de intravilanul localitatilor, ci al municipiilor si resedintelor de judet. Daca locuiesti intr-un orasel, comuna sau sat prin care trece un drum national, conform legii trebuie sa ai rovigneta pentru a folosi acel drum, chiar daca nu iesi din localitate.
Si pentru a elimina interpretarile si confuziile intre drumurile nationale si cele de interes national, acestea din urma sunt definite legal astfel: "apartin proprietatii publice a statului si cuprind drumurile nationale, care asigura legaturile cu Capitala tarii, cu resedintele de judet, cu obiectivele de interes strategic national, intre ele, precum si cu tarile vecine, si pot fi:
- autostrazi
- drumuri expres
- drumuri nationale europene
- drumuri nationale principale
- drumuri nationale secundare."
Cu exceptia drumurilor europene, incadrarea in aceste categorii o stabileste Ministerul Transporturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa detii rovinieta? bogdan2512 bogdan2512 BUNA ZIUA, Am primit in data de 25-03-2011 o instiintare de plata la un proces verbal de constatare ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta dadica dadica Buna seara , Am si eu o intrebare . Daca eu stau in orasul Popesti Leordeni si lucrez in Bucuresti de ce trebuie sa platesc rovinieta? Stiam ca pana in ... (vezi toată discuția)
Rovigneta Daca poate cineva sa ma lamureasca pe ce drumuri este obligatorie plata rovignetei: DN, DJ, E.. sau toate, cum se defineste expresia \"reteaua de drumuri ... (vezi toată discuția)