avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii SPOR DE VECHIME
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

SPOR DE VECHIME

am o angajata care are vechime in munca 20 de ani, eu i-am acordat spor de vechime 5% , pentru ca atat mi-am permis ...
este obligatoriu sa- i acord 15%?... ca ma gandesc sa-mi angajez un absolvent si scap de probleme... va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 16:29, 7 Aprilie 2011
Verificati daca va este aplicabil vreun contract colectiv de munca la nivel de ramura sau grup de unitati sau la nivel de unitate. Daca nu vi se aplica nici un astfel de contract colectiv, daca in contractul individual de munca incheiat cu acea salariata/sau in actele aditionale la acesta nu aveti prevederi in acest sens nu mai sunteti obligat sa acordati spor de vechime pentru ca nu mai este in vigoare nici contractul colectiv de munca la nivel national care impunea aceste sporuri tuturor angajatorilor.

Va trebui insa sa fiti atent - imediat ce intra in vigoare noul contract colectiv de munca la nivel national sau va devine aplicabil un contract colectiv de munca la nivel de ramura sau de grup de unitati sau la nivel de unitate trebuie sa va conformati prevederilor acestora.

In alta ordine de idei nu puteti concedia un salariat pentru ca a avut indrazneala sa va ceara un spor de vechime chiar si daca pretentia nu a fost intemeiata.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
aianaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sporul de vechime obligatoriu? Gabriel Vladucu Gabriel Vladucu Daca la angajarea un salariat mai in varsta, acesta solicita ca in afara salariului brut (de baza) negociat sa i se acorde si spor de vechime - 25%, desi el nu ... (vezi toată discuția)
Salariul + sporurile Monica H. Monica H. stiu ca in CCM National se prevede ca \"salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile precum si alte adaosuri \" (art.38 al.4). De asemenea, ... (vezi toată discuția)
Salariul in cim Marioara Maftei Marioara Maftei Daca in cim la sectinea salariul am : [b]J. Salariul : 1. Salariul de baza lunar brut: 3000 lei 2.Alte elemente constitutive : a) ... (vezi toată discuția)