avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperare paguba
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperare paguba

buna ziua. zilele trecute am fost loviti de o masina apartinand unei societati comerciale. societatea are rca la carpatica. astazi am fost la carpatica pentru a face dosarul de dauna si ni s-a comunicat verbal ca probabil dosarul nu va fi acceptat pe motiv de frauda. am cautat putin pe net si am vazut ca asta este in general practica celor de la carpatica. as dori totusi sa stiu cum imi pot recupera paguba. pot da in judecata firma a carei masini ne-a lovit, eventual avand ca baza dosarul de la asigurari? sau ce altceva pot face? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 10:52, 13 Mai 2011
puteti sa ii actionati in judecata pe toti trei, adica: pers. vinovata de producerea accidentului, firma la care acesta lucra si Asiguratorul RCA. Dar nu inainte de a formula concilierea.
din pacate nu am banii necesari pentru a ma judeca cu o firma precum carpatica care sunt convinsa ca are avocati destul de buni, si e de ajuns ca am masina lovita fara sa fie vina mea ca sa mai am o bataie de cap si cu un proces care se poate lungi nu stiu cati ani. as vrea sa dau in judecata soferul vinovat si este problema lui cum isi recupereaza banii de la asigurari, pentru ca nu mi se pare normal ca eu fara nicio vina sa am si masina lovita si sa si alerg/platesc o groaza de bani iar el sa imi puna polita de asigurare in brate si sa-si vada linistit de treaba. deci vreau sa stiu daca e de ajuns sa am refuzul asigurarilor pe despagubire pentru al da pe el in judecata, bineinteles incercand o conciliere amiabila inainte. multumesc mult
Incercati o conciliere, sunt slabe sanse, dar trebuie incercat. In caz contrar va trebui sa ii actionati in instanta
Dupa ce faceti o reclamatie la CSA chemati la conciliere asiguratorul si desi nu cred ca veti avea sanse cu cele doua raspunsuri de la CSA si de la conciliere puteti sa va adresati instantei. Va trebui sa va angajati un avocat specializat pe daune din asigurari si nu uitati ca toate daunele si inclusiv cheltuieli de judecata vor fi suportate de asigurator pt ca vor pierde procesul in mod sigur. Iar soferul vinovat va fi chemat obligatoriu ca intervenient fortat in proces. Va urez succes!
Dati in judecata si Carpatica care sunt niste EXCROCI dar si pe cel care va lovit.Aveti dreptate procesul va dura .Si aveti grija ,daca Carpatica cere expertiza sa va asigurati si expert din partea dv.Eu ma judec cu Carpatica din noembrie 2009.Am ajuns acum la tribunal din caujudecatoarei care cred ca a fost corupta de catre Carpatica.

Alte discuții în legătură

Refuz despagubire cristian_conea cristian_conea Situatia mea este: la inceputul lui dec.2010 am fost lovit din spate de un autoturism cu RCA la societatea G; am fost impreuna cu soferita vinovata la sediul ... (vezi toată discuția)
Rca carpatica nu plateste pentru ca nu exista contact fizic intra cele doua autovehicule Laurentiuanto Laurentiuanto Un tir depasind pe linie continua un autobuz intra pe contrasens fortind autovehicolul nostru sa franeze si in ultima instanta soferul tragand volanul la ... (vezi toată discuția)
Sc carpatica asig s.a angelo1983 angelo1983 18/11/2010 in timp ce ma deplasam pe o strada ,cu drum cu prioritate am fost lovit de un sofer care nu s-a asigurat,el avand cedeaza,fapt pe care l-a si ... (vezi toată discuția)