avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de poluare, ultimele noutati
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de poluare, ultimele noutati

Curtea de la Luxembourg: Taxa de primă înmatriculare încalcă normele europene


Taxa de primă înmatriculare încalcă legislaţia Uniunii Europene întrucât produce un dezavantaj la vânzarea maşinilor second-hand din alte state pe teritoriul României, arată Curtea de Justiţiei a Comunităţilor Europene, într-un punct de vedere exprimat la cererea unei instanţe româneşti.

"Taxa de poluare introdusă de România, impusă maşinilor la prima lor înregistrare în România, contravine legislaţiei Uniunii Europene. Respectiva lege (prin care s-a introdus taxa de poluare la prima înmatriculare, n.r.) are efectul de a descuraja importul şi punerea în circulaţie a maşinilor second-hand cumpărate în alte state membre", se precizează într-un comunicat de presă al Curţii de Justiţie a Comunităţii Europene (CEJ) dat publicităţii joi.
Nimic nou sub soare! Doar o confirmare oficiala din partea CJCE, in cazul in care este conform adevarului cele aratate de dvs., a practicii instantelor nationale!
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
INASEL ALIN - Cabinet de Avocat, Avocat
Aici este un articol aparut cam in acelasi timp cu postarea mea. Subiectul este dezbatut pe larg, cititi-l !:) Doar un click !

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
ContSters196414, utilizator
Dar ca re e treaba cu masinile cumparate noi din reprezentantele din Romania? Pnetru astea se mai pot solicita aceste cheltuieli?
NU. Pt k nu s-a platit niciodata o taxa de inmatriculare in vreun alt stat membru U.E.!

Pt. che_gargara: Nu am spous ca nu va cred... ci am spus: in situatia in care informatia este reala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto popescuadr1an popescuadr1an Buna ziua, Am achizitionat un autoturism second-hand in decembrie 2008 si am platit pentru acesta taxa de prima inmatriculare in data de 12.12.2008.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Taxa auto alex3x alex3x În 14 noiembrie 2011 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat o decizie aşteptată cu mare interes în mediul juridic, decizie care putea avea ... (vezi toată discuția)
Sunt admisibile actiunile de restituire taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau actiunile de inmatriculare fara plata taxei cf. legii 9 / 2012 ? Roland Mindrila Roland Mindrila Potrivit art. 90 alin. 1 din Tratatul Comunitatii Europene (T.C.E.), nici un stat nu poate aplica, direct sau indirect, produsele altor state membre impozite ... (vezi toată discuția)