avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

În 14 noiembrie 2011 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat o decizie aşteptată cu mare interes în mediul juridic, decizie care putea avea efecte devastatoare asupra câtorva mii de procese aflate pe rolul instanţelor. Mai concret prin Decizia nr. 24/2011 pronunţată în recurs în interesul legii, instanţa supremă a stabilit că procedura de contestare prevăzută de art. 7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2008 raportat la art. 205-218 din Codul de procedură fiscală nu se aplică în cazul cererilor de restituire a taxei de poluare întemeiate pe dispoziţiile art. 117 alin. 1 lit. d din acelaşi cod.
Prin aceeaşi decizie Înalta Curte a stabilit că acţiunea având ca obiect obligarea Instituţiei Prefectului prin serviciul de specialitate, la înmatricularea autovehiculelor second-hand achiziţionate dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, fără plata taxei de poluare prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2008 şi fără parcurgerea procedurii de contestare a obligaţiei fiscale prevăzută de art. 7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2008 este admisibilă.

pana aici am inteles articolul din presa,insa ceea ce doresc sa stiu este de cand se pune in aplicare,sau daca se pune.......
din cate am inteles aceasta decizie obliga statul sa inmatriculeze autoturismele si fara plata taxei,ori am inteles eu gresit.
Cel mai recent răspuns: alex3x , utilizator 22:31, 28 Noiembrie 2011
aceasta decizie stabileste doar ca actiunea avand ca obiect inmatricularea autoturismelor second-hand fara plata taxei de poluare este admisibila si fara parcurgerea procedurii prealabile
ceea ce doresc sa aflu de fapt,daca maine spre exemplu imi cumpar din U.E. o masina second hand,pot sa o inmatriculez fara sa mai fiu nevoit sa platesc taxa,ori platesc taxa si apoi cer banii inapoi in instanta.ieratati-mi ignoranta in materie juridica,insa doresc sa pricep chestia asta mai bine.
Puteti sa dati in judecata Prefectura spre a o obliga sa va permita sa inmatriculati masina fara sa platiti taxa, si intre timp va mai luati un set de numere rosii, sau platiti taxa si ulterior solicitati restituirea in instanta
inteleg,multumesc de raspuns,deci cu alte cuvinte,trebuie sa cer in instanta acest lucru,mda e putin de umblat ,nervi,etc....,asta e,
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
alex3x, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto mimika85 mimika85 Stie cineva daca s-a scos taxa de inmatriculare (vezi toată discuția)
Taxa auto stefan8 stefan8 Am ceva nelamuriri cu privire a recuperarea texei de poluare. Eu am facut deprecierea taxei de poluare, fapt pentru care am mai platit la rar circa 150 de euro ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare - legea nr. 9/2012, model de cerere adresata instantei razvanpatrol razvanpatrol cind apare in monitorul oficial in ce data!? voi putea merge direct la serviciul de inmatriculari fara sa platesc taxa? dar cind apare? ... (vezi toată discuția)