Sunt insarcinata. Lucrez la doua societati. Una dintre ele face concedieri colective cu plati compensatorii.
Vreau sa beneficiez si eu de ele, dar cei de la resurse umane mi-au spus ca nu ma pot da afara ptr ca sunt insarcinata si incalca legea. Daca dau o declaratie ca nu ii voi chema in judecata, sunt sanse sa pot beneficia de acele plati sau risc sa raman si fara loc de munca si fara bani? :((Si inca ceva, imi poate fi desfacut contractul de munca in timpul concediului pentru cresterea copilului?
Sunt concediate persoanele ale caror posturi se restructureaza. Postul dv. inseamna ca ramane in organigrama si nu va poate concedia. In timpul CCC contractul de munca este suspendat si nu poate fi desfacut decat in situatia in care unitate intra in reorganizare judiciara, faliment sau dizolvare.
Art. 60. - (1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
e) pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.