avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatii grave fara dovezi !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatii grave fara dovezi !

Buna ziua , astazi am avut parte de ceva ce nu credeam ca este posibil , am fost chemat in cabinetul directorului ( fiind elev la liceu ) , mi-a spus ca a primit dansul un telefon de dimineata ( de la o persoana care nu s-a recomandat ) cum ca eu plus alti colegi ne ocupam de chestii ilegale . NU are dovezi , aduce acuzati nefondate de care nu e sigur , imi distruge viata in familie cu astfel de chestii , este o acuzatie foarte grava , vreau sa stiu ce as putea face , cum sa-mi iau apararea , fara diriginta si parinti pentru ca la parinti nu pot apela pentru ca nu vreau sa se auda asa ceva la mine in familie, eu sunt in stare sa fac orice sa demonstrez ca nu este asa . Vreau sa stiu cum ma pot apara contra acestor acuzatii extrem de grave . Va rog din inima , un raspuns concret rapid .
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
ContSters202578, utilizator
Ai 18 ani impliniti? Mai gandeste-te la felul in care abordezi lucrurile.
anonimcr a scris:

...vreau sa-i fac ceva , sa io intorc si eu pentru aceste vorbe care mi le-a zis , acuzatii nefondate practic.

Uite, retine faptul ca directorul nu detine dovezi.Insa , daca tu ai fi fost in locul lui, presupun ca l-ai fi chemat pe elevul denuntat sa ii atragi atentia, nu? Sa admitem ca a existat un ,,denunt" anonim.In cazul in care organele de cercetare penala primesc un astfel de denunt, se apuca sa faca cercetari.Directorul nu o va face, probabil.
In privinta afirmatiei tale , cum ca ai vrea sa i-o intorci, te-as sfatui sa cugeti si sa realizezi ca ai avea mai mult de pierdut si atunci chiar ai putea sa ai probleme.Acum , este posibil ca incidentul sa se opreasca aici si ar trebui sa fii multumit cu asta.
Nu am inca impliniti 18 , cred , oarecum pentru varsta mea am o alta mentalitate fata de multi .Oricum nu vad de ce ar conta varsta in astfel de cazuri , daca ti se vrea raul , ti se poate face si la 10 ani.
Mentalitatea e ... actuala, dar legea obliga scoala sa comunice orice problema a elevului minor parintilor sau reprezentantilor legali. Orice vei incerca sa faci fara sprijinul parintilor, iti va agrava situatia.
Despre asta era vorba, de la inceput.
Faptul ca parintii...isi pierd increderea in copilul lor, care este cuminte... ce faci tu acum, nu este un motiv bun de pierdere a increderii?
elena138, utilizator
Ok, hai sa facem o analiza pe text, tu sustii ca directorul a fost instiintat....este clar ca acuzatiile intra in sarcina dvs. cu privire la conduita scolara.deci probabil un parinte a instiintat conducere unitatii de invatamant, iar acesta s-a sesizat si v-a atentionat in ideea in care poate sa va stapaniti, sau in ideea in care doreste sa va aplice o mustrare disciplinara. Cu privire la infractiuni.....nu cred ca e cazul ar fi venit politia care ar fi instiintat directorul si directorul parintii in nici un caz pe dvs fiindac sunteti minor. deci este o furtuna intr-un pahar cu apa , insa si acuzatia formulata de alt coleg sau parinti ai colegilor conform careia a-ti avea un comportament agresiv sau amenintator sau o conduita neadcvata institutiei va poate complica situatia scolara si poate conduce la exmatricularea temporara daca se confirma.
Daca considerati ca este insa un abuz din partea directorului unitatii de invatamant va sfatuiesc sa va instiintati parinti deoarece doar ei pot formula in numele dvs ca si tutori plangeri la insectorat. Tinere te sfatuiesc insa sa ai in vedere ca atitudinea de smecheras insa nepotrivita ,iti dauneaza si nu cred ca directorul o persoana de 50 de ani totusi poate fi intimidat de dvs personal, si nici nu cred ca s-ar inhama de capul dvs fara temei, daca a purces la cautarea parintilor este clar ca informatiile sunt reale, de asemenea trebuie sa fii destept si sa cauti sa iti favorizezi situatia printr-o atitudine umila raportata la varsta si bazata pe respect, si poate asa vei reusi sa te disculpi si sa fii exonerat, poate chiar vei avea compasiunea directorului care nu iti va instiinta parintii, insa nu cred face parte din obligatiile sale ...oricum eu cred ca infractiunile de genul sesizarea politiei , sunt excluse este ceva local la nivelul institutiei
ContSters201507, utilizator

Alte discuții în legătură

Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Am facut o poza unui profesor falsa andreiutzu332 andreiutzu332 Am facut o poza unui profesor in care acesta nu este ceea ce pare si a venit politia la liceu sa sterg pozele cu acesta.. De frica nu am inteles ce pot patio ... (vezi toată discuția)
Invatamant (probleme cu invatatoarea) ContSters172400 ContSters172400 Buna seara, Este ok daca ascund un reportofon in ghiozdanul copilului (fara stirea lui) ca sa aflu ce se intampla cu adevarat in clasa? Copilul meu, care ... (vezi toată discuția)