avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... terasa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

terasa bloc

ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ;
1 hidroizolatie
2 hidro-termoizolatie?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 01:23, 16 Aprilie 2011
Aveloparea cuprinde doar placarea exterioara .reabilitarea mai cuprinde ;(si schimbat ferestre de exemplu)sau schimbarea si izolarea tevilor din subsol.dar si termoizolarea terasei si subsolului.sa nu facem confuzi si spunem altora ca nu stiu ce vor
Deci asociatia are dreptul sa faca un imprumut la CEC sau alta banca in numele proprietarilor blocului respectiv? Ce lege ii da acest drept? Pt ca presedintele asociatiei din care fac parte nu se implica in nimic si nici nu a avut "placerea" sa se intereseze la o banca despre acest amanunt.
Da. Asociatiile de proprietari se pot finanta in mai multe moduri, inclusiv prin imprumuturi bancare conform legii 230/2007:
Art. 43. - Pentru lucrări majore cu privire la exploatarea, întreţinerea, repararea, consolidarea, reabilitarea şi modernizarea proprietăţii comune, asociaţia de proprietari poate angaja, în numele proprietarilor şi cu semnătura lor individuală, credite bancare sau orice alte forme de creditare, conform prevederilor legale.
In OUG nr. 69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite bancare cu garanţie guvernamentală, care completeaza OUG nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, sunt mentionate cateva conditii pe care trebuie sa le indeplineasca asociatia si firma prestatoare.
La sediul celor doua banci pot fi cerute si alte informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica individuala roxy_gri roxy_gri Buna seara! Am citit articolul 3 lg230/2007 insa din pacate nu am inteles, daca la un bloc de 4 etaje, eu locuind la etajul 4 din 4, deci ultimul, si pe ... (vezi toată discuția)
Izolare termica acoperis fodor florian fodor florian Vreau sa stiu in ce baza legala ( nr.leg , etc )se poate izola si termic acoperisul unui bloc tininduse cont ca izolarea hidro a fost facuta acum 5 ani.Cei de ... (vezi toată discuția)
Pot cere plata intretinerii diferentiat pentru apartament la ultimul etaj neizolat felicz felicz Buna ziua! Avem, impreuna cu socrii, doua apartamente alaturate la ultimul etaj al unui bloc din sectorul 6 al Bucurestiului. Am renovat apartamentele, am pus ... (vezi toată discuția)