avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere

bonurile de masa,primele ocazionale intra la calculul pensiei de intretinere?
pensia de intretinere poate fi platita personal la posta?
in prezent o trimite intreprinderea fara acordul meu prin posta.
Art.94 c.fam.se refera pentru obligarea parintelui la plata unei pensii de intretinere,conform "castigului sau din munca":

Art. 94

Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.

Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau hotari incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste.

Pe de alta parte:
La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute, nu şi cele întâmplătoare: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent, cum sunt şi salariile compensatorii, în cazul disponibilizării debitorului pensiei..
Norma de hrana,tichetele de masa,etc. sunt forme de sprijin cu destinatie speciala si nu se iau in consideratie la calculul pensiei


Intreprinderea este obligata de instanta , ca tert poprit , sa va retina si sa trimita banii creditoarei.
sumele cu caracter nepermanent vedeti si decizia [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator
Conform ultimelor modificari aduse Codului Fiscal in anul 2010, contravaloarea tichetelor de masa intra in categoria veniturilor salariale... Numai ca angajatorul nu este obligat sa acorde aceste tichete de masa..
Mai bine faceti o cerere de lamurire a dispozitivului hotararii, sa vedeti ce decide instanta referitor la bonurile de masa..
Intreprinderea nu are nevoie de acordul dv pentru a retine si vira pensia de intretinere. Intreprinderea urmeaza dispozitiile instantei din ordonanta de infiintare a popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de calcul pensie intretinere sonyka sonyka buna ziua cum se calculeaza pensia de intretinere pt minor ?se i-a procent din salarul brut sau din salariul net?si inca o intrebare.tichetele de masa se ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere PATRASCU_IUL PATRASCU_IUL Buna ziua, Cursurile sub forma de masterat intra sub incidenta obligatiei de intretinere? tinand cont ca persoana respectiva a absolvit cursurile unei ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere ovidiudtru ovidiudtru Fosta soție a cerut majorarea pensiei de intretinere a doi copii, unul de 10 ani și cel de-al doilea în vârstă de 18 ani, încă elev la liceu,solicitând ... (vezi toată discuția)