avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata energie termica - cota-parte - chiar daca avem ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata energie termica - cota-parte - chiar daca avem centrala proprie

Avem centrala proprie si de la Asociatia de locatari ni s-a impus sa platim costurile comune din redistribuirea suprafetelor contorizate, respectiv 1% din consumul total al imobilului, ca plata avand de platit in perioada 21.01-20.02.201 suma de 86 lei. Mentionez faptul ca prin apartamentul personal nu trece nicio teava de caldura, iar ceilalti vecini au si ei la randul lor centrala proprie.
Care este baza legala a Asociatiei de locatari de a ne impune plata acestor costuri?
Va multumesc anticipat pentru raspunsile cu care o sa ma onorati.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:34, 10 Aprilie 2011
doina136 a scris:

Noi locuim la scara din mijloc a blocului, acesta avand 3 scari. Doua camere ale apartamentului au fost legate de scara 1. De comun acord cu vecinii care au si dansii centrala, tevile au fost desfiintate. Vecinii care locuiesc sub apartamentele nostre au centrale proprii si au recurs la aceeasi metoda. Caloriferelor din casa scarii functioneaza cu repartitoare. Plata stim ca se face conform consumului repartizat la cele 10 apart., dar pierderile de caldura sunt suportate de familiile care au centrale (3 familii din 10, avem centrala).


O intrebare! multe raspunsuri. Ordinul de care vorbiti, din teoria si practica universla a dreptului administrativ-civil-comercial, nu se poate adresa unei entitati fara relatie de subordonare. De cand o institutie a statului subordoneaza o organizatie privata? Se vorbeste si desprea asociatie de locatari*!? Suntem atata de departe de lege si adevar. Ne-am rupt oare de comunism? Va spuneam si cu alte ocazii, asociatiile de locatari isi incetau activitatea inca din 2001 prin efectul OG 85/2001. Autoritatile administratiei locale aveau obligatii ca in termen de 1 an sa consilieze proprietariii pentru a se constitui in asociatii legale asa cum le definea art 3 lit g , anexa II, din lege 114/1996, ca si actuala lege 230/2007. Nimeni nu s-a sinchisit, ba mai mult au recunoscut prin frauda legii, acele entitati comuniste in ASOCIATII DE PROPRIETARI, dar cu structura de cartier, adica mai multe cladiri fara nici o relatie de coproprietate intre proprietari. Vedeti NULITATILE, pe care multi le cititi dar le ignorati. Le ignora inclusiv Instante de judecata fara a respecta obligatiile art 108 CPC. Confuzia nu este scuzabila pentru juristi si magistrati, nici pentru administratorii autorizati. Pentru a da un raspuns corect la aceasta intrebare fireasca a cetatenului proprietar, trebuie lamurite si alte aspecte administrativ-juridice. Pentru interesati, detalii, numai prin mail privat.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
E N, Alte profesii
Interesant punct de vedere. De ce sa dati amanunte pe MP cand atati useri abia asteaptam, aici pe forum opine dvs.?
Insa eu am in proprietate personala un automobil (de fapt nu am, nu conduc, dar asa de exemplu). Deci este proprietatea mea personala si vine statul si ma obliga sa merg pe dreapta strazii, cu xx km/h - dar eu vreau sa merg pe mijloc si basca ca vreau sa merg pe doua roti... pot eu sa fac acest lucru? Sunt lucruri diferite? De buna seama. Este vorba de reguli si de-o parte si de alta si exemplele sunt cu nemiluita si nici nu s-ar putea trai fara acestea - chiar daca am ajunge din nou in comuna primitiva!
Intr-un alt topic spuneam ca noi romanii ne aflam in situatia ca suntem cei mai multi proprietari (de locuinte) / km patrat. Ne-am pricopsit volens-nolens si acum nu stim ce drepturi si obligatii avem (ca drept dovada miile de topic-uri) in legatura cu proprietatea noastra. Deci, oarece legislatie exista - nu zic buna sau rea, dar exista - dar daca nu ar exista de loc, ce s-ar fi intamplat?
Deci eu nu pun problema proprietarului de vila care dupa ce si-a construit un mastodont, constata dupa primul sezon ca a cheltuit o avere cu intretinerea acesteia - noi discutam despre coproprietarii din blocurile facute de pe vremea impuscatului cand toate utilitatile sunt distribuite pe verticala. Zic verticala de parca daca distributia ar fi pe orizontala, problemele ar fi mai mici. Ar fi din punctul de vedere al individualizarii stricte a consumurilor si a achitarii acestora, ca in caz de neplata, vine admin-ul si-ti ”taie macaroana”. In rest, la fel - asa am fost invatati si greu ne despartim de trecut, tre' sa vina cineva sa ne arate ce si cum. Si daca vine, de ce vine, daca nu vine, de ce nu vine... Cum naiba sa facem?
Din acest motiv spuneam la inceput ca este bine sa va exprimati aici, pe forum pentru a invata unii de la altii din experientele proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pierderi de caldura la bloc / lege maruis maruis Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare (lege) legata de calculul (distribuirea) pierderilor de caldura pentru o scara de bloc. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri agent termic migota migota Locuiesc intr-un imobil racordat la sistem centralizat caldura RADET - fara contorizare, adica fara repartitoare de caladura. In bloc sunt 6apartamente ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)