avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire tramvai pe stanga = permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire tramvai pe stanga = permis suspendat

Treaba este in felul urmator, mergeam pe Soseaua Viilor catre Eroii Revolutiei pe banda a doua. Aproape in dreptul statiei de tramvai tot pe banda a doua era o masina pe avarie (nu stiu cauza). O parte din masinile de pe banda a doua treceau pe prima banda dar eu m-am urcat pe linia de tramvai ca sa merg pana la semafor. Pana sa ma urc, am dat prioritate la un tramvai care s-a oprit in statie si eu l-am depasit pe stanga.

Cand am ajuns in dreptul semaforului... politia. M-a tras pe dreapta, mi-a zis de ce m-a oprit si mi-a cerut actele. I-am prezentat actele, mi-a intocmit procesul verbal (in 15 minute !!!) si mi-a zis ca imi suspenda permisul 3 luni. A trecut la mentiuni ca am depasit masina de pe banda 2, masina ce se afla pe avarii, am semnat la mentiune dar nu si la "Am luat la cunostinta". Pe procesul verbal nu se afla declaratia vreunui martor. El totusi mi-a luat permisul lasandu-mi doar o dovada pentru 15 zile (care e completata gresit) nevrand sa imi lase permisul avand in vedere ca nu am luat la cunostinta.

Dupa ce mi-a dat actele, s-a urcat in masina si a plecat...

Am sunat la 112 dar m-au directionat la 021/9544 unde mi-a raspuns un nene care oricum nu mi-a inteles problema si mi-a zis ca pot veni la Udriste pentru a vorbi cu nu-stiu-cine sau sa contest decizia in instanta.




Acum, avand in vedere ca este prima data cand patesc asa ceva, ce ma sfatuiti sa fac. Eventual un paragraf din lege de care pot sa ma agat? Nu am nici procesul verbal pe care sa zicem ca il contest si nici nu stiu ce trebuie facut pentru acel examen pentru micsorarea perioadei de retinere a permisului.
Cel mai recent răspuns: Angel5 , utilizator 10:39, 10 Aprilie 2011
OK, astept sa imi vina PV acasa si dupa vad ce pot face.
Repet, nu imi contest vina, contest doar acea perioada de 90 de zile care mi se pare aberanta.

Revin cu informatii noi cand primesc PV. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie circulatie drakin drakin Am si eu o intrebare circulam pe b-dul Ion Mihalache dinspre P-ta Ion Mihalache catre P-ta Victoriei. Banda 1 era ocupata, banda 2 ocupata, eu eram pe banda a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - depasire linie continua bog15dan bog15dan Am fost oprit de \"brigada rutiera sectia sistematizare\" in Bucuresti La intersectia Calea Dudesti cu Soseaua Mihai Bravu, eu venind dinspre Calea Dudesti ... (vezi toată discuția)