avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Despre incuviintarea executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Despre incuviintarea executarii silite

Buna seara.Va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru.Executorul trebuie sa ceara incuviintarea executarii silite (a unei hotarari judecatoresti-executare sulta) inainte de a emite somatia nu-i asa?Aceasta incuviintare trebuie sa apara pe portalul instantelor sau nu neaparat?Un utilizator scria la un subiect ca in somatie se gaseste si numarul dosarului de la instanta in care judecatorul a incuviintat aceasta executare,dar nu stiu care este acest numar,este oare acelasi cu numarul dosarului de executare?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 18:22, 11 Aprilie 2011
Multumesc de raspuns.Stiam ca apar pe portal chiar daca nu este trecut numele partilor,insa eu nu gasesc incuviintarea executorului,trebuia sa ceara incuviintarea undeva in ianuarie 2009 insa din decembrie 2008 pana in aprilie 2009 nu este trecuta nici o cerere de incuviintare a executorului pe portal.Se poate sa nu fie trecuta incuviintarea pe portal sau executorul nu a cerut incuviintarea?
Va multumesc mult de tot inca o data.
aveti dreptul sa ii solicitati executorului consultarea dosarului daca sunteti parte in procedura de executare; in acest fel veti putea verifica daca a obtinut sau nu incuviintarea executarii
Multumesc.Tocmai ce am trimis cererea executorului pentru eliberarea unei copii a dosarului de executare deoarece cand am fost personal a refuzat sa imi elibereze copia dosarului pe motiv ca ceea ce am primit se afla si la dosar si oricum dosarul nu-mi va fi de folos nici macar in instanta,nu stiu ce a vrut sa spuna cu asta.Astept sa vedem,am specificat sa mi se trimita copia in 5 zile de la data primirii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintare executare silita antonia30 antonia30 Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sotul a primit o somatie de executare silita ieri si in somatie scrie ca executarea a fost incuviintata de ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita wap54 wap54 Am primit somatie de executare si imi spun ca anexeaza incheierea instantei prin care se incuvinteaza executarea silita, copie dupa certificat titlu executoriu ... (vezi toată discuția)
Se mai poate cere executarea silita sau s-a prescris? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Un credit contractat in 2008, achitat la zi pana in octombrie 2009 (ultima rata achitata)... pe parcursul acestei perioade, 2 somatii de plata, identice (doar ... (vezi toată discuția)