avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cine poate efectua o expertiza judiciara prin care se ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cine poate efectua o expertiza judiciara prin care se stabileste care este valoarea de consolidare a unei fundatii la imobil?

Intr-un proces s-a dispus efectuarea unei expertize judiciare pentru a se stabili care este valoarea de consolidare a unei fundatii la imobil.
Poate un expert aflat pe lista, in domeniul constructiilor, dar care nu are specializare MLPAT sa efectueze o asemenea evaluare?
Daca nu, din ce motiv si unde pot gasi explicatia legislativa?
In cazul in care in lista expertilor judiciari nu exista un astfel de expert(cu specialitatea respectiva) se apeleaza la institutii care fac asemenea expertize sau chiar si d-voastra puteti cere aprobarea unei expertize extrajudiciare.
Respectivii experti , cu totii au facut facultatea de constructii-nu exista doar facultatea de fundatii, exista catedra de constructii civile, fundatii si materiale de constructie, catedra de constructii beton armat, catedra drumuri si poduri.Dar cu totii au facut facultatea de constructii.
Parerea mea, mergeti la universitatea tehnica de constructii Bucuresti, la secretariat, si va va lamuri-probabil va va indrepta catre un profesionist din domeniu constructii civile- care preda rezistenta constructiilor si care poate stii vreun confrate care realizeaza astfel de expertize.Este o simpla parere si un mod in care cred ca as incerca sa realizez problema mea., daca ar fi.
Revin, nu stiu daca este voie sau ba, daca pot arata un site, doar dorinta de a ajuta- este vorba despre site corpului expertilor tehnici din Romania , care poate fi accesat www.expert-judiciar.ro, care da detalii si cu privire la acreditarile pe care le are respectivul expert (m.justitiei, m.dezv.regionale-acesta de fapt fiind m.lucrari publice, m.agriculturii, m.industriilor).Merita incercat .
Daca am gresit postand o adresa de e-mail, imi cer inca o data scuze dar am facut-o cu singura intentie de a ajuta.(sper, din tot sufletul)
Multumesc pentru informatii. Am accesat acea adresa, am postat intrebarea, dar nu am primit nici un raspuns.
Am trimis si o solicitare scrisa, dar la fel, fara raspuns.
Probabil pt ca aplica 544/2001...deci 30 zile pt raspuns.
Au trecut 65 zile....:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert mlpat bucuresti Victor76 Victor76 Buna ziua Dilema mare la inceput de an...Instanta din Constanta recurge la lista expertilor tehnici in constructii din Bucuresti pentru efectuarea unei ... (vezi toată discuția)
Evaluare costuri subzidire carmen_rusu carmen_rusu Printr-o expertiza, expetul tehnic judiciar a cosntatat ca imobilul are o fundatie atipica, intre 25-30 cm. Totodata a constatat existenta si altor vicii. ... (vezi toată discuția)
Consultant juridic romil romil Care sunt condiile pentru obtinerea calitatii de consultant juridic in specialitatea energetica / electrotehnica si unde se da examenul. Am studii si ... (vezi toată discuția)