avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In legatura cu legea pentru indemnizatia de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In legatura cu legea pentru indemnizatia de crestere a copilului

In legatura cu legea pentru indemnizatia de crestere a copilului as vrea sa stiu ce trebuie sa faca o femeia care nu este angajata si doreste sa beneficieze de aceste drepturi. Mai concret. Daca sotia mea azi si-a dat demesia de unde lucra si ramane insarcinata luna asta ce trebuie sa platim si unde pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. Va multumesc foarte mult.
Inteleg. VA MULTUMESC MULT. Inca cateva nelamuriri. Daca este platita pentru prestari servici in urma inchieierii unui CONTRACT de PRESTARI SERVICII in baza CODULUI CIVIL, art. 1470 si poate dovedi prin factura cu care este platita si prin care se dovedeste ca plateste la stat 10% din venit este OK? Ceva de genul asta ar fi ok? Cei cu care am putea incheia CONTRACT de PRESTARI SERVICII platesc inainte de a ne da banii 10% impozit. Si inca o intrebare. Daca esti platit ca prestator de servicii pentru a primii indemnizatia de crestere a copilului conteaza suma care o primeste femeia lunar de la cel la care presteaza servicii? Adica, sa zicem ca primeste pe luna 1 mil. Cand dovedesti ca obtii venituri lunar 12 luni inainte de a naste exista vre-o limita minima? VA MULTUMESC MULT.
Nu conteaza cuantumul venitului pe care-l primeste lunar, important este sa faca dovada in ultimul an anterior datei nasterii a realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Veniturile obtinute in baza unui contract de prestari servicii sunt venituri impozabile.
Buna ziua !
Stiti cumva daca concediul de maternitate este considerat vechime in cartea de munca?
Raspunsul este pozitiv.
Si perioada concediului de maternitate si perioada in care va aflati in indemnizatia de crestere a copilului de pana la 2 ani, sunt asimilate vechimii in munca.
Multumesc ptr. raspuns.

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii m1rcea m1rcea Buna ziua, Am si eu cateva nalamuriri. Ideea este urmatoarea: din 2007 am contract de prestari servicii cu o firma pentru servicii de training. Nu ma pricep ... (vezi toată discuția)
Primesc sau nu indemnizatia pentru cresterea copilului??? annatim1 annatim1 Buna seara! Ma numesc Ana-Maria si sunt insarcinata in luna a treia. De la 1 septembrie 2008 sunt angajata ca profesor de Limba romana, cu statutul de ... (vezi toată discuția)
Venituri din contract de colaborare si indemnizatie pentru cresterea copilului grecu_roxana grecu_roxana sunt insarcinata in 7 luni si din decembrie 2010 lucrez cu contract de colaborare. pot intra la indemnizatie pt cresterea copilului? (vezi toată discuția)