avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu vrea sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu vrea sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la CAS

Fostul meu angajator refuza sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la CAS. Am avut niste probleme cu dumnealui, a depus o plangere impotriva mea la politie (nefondata!!!), iar rezolutia a fost NUP. Acum (dupa 2 ani) doresc sa ma angajez cu forme legale. La noul loc de munca mi se cer aceste 2 documente, iar fostul angajator refuza sa mi le dea. Dupa ce mi-a vorbit ca la usa cortului si mi-a trantit telefonul in nas, nu cred ca mai are rost sa sun inca o data ca sa trec din nouu prin lacul de injurii. Ce e de facut? De la ITM se elibereaza asa ceva? Trebuie sa iau si cartea de munca sa o duc la noul loc de munca (este la ITM din 2006), dar de celelalte 2 inscrisuri de unde fac rost?

Va multumesc!

Corina
Cel mai recent răspuns: corinacarstoiu , utilizator 14:48, 21 Iunie 2008
nota de lichidare sau decizia de incetare intereseaza pe noul angajator pentru a certifica incetarea fostelor relatii contractuale.
daca ai cartea de munca inchisa nu mai este necesara respectiva dovada, este evident
addm a scris:

nota de lichidare sau decizia de incetare intereseaza pe noul angajator pentru a certifica incetarea fostelor relatii contractuale.
daca ai cartea de munca inchisa nu mai este necesara respectiva dovada, este evident

Nota de lichidare nu certifica incetarea raporturilor juridice de munca ;)
De ce?
Intreb deoarece cand mi-am schimbat locul de munca, neavand decizia, mi s-a spus ca este buna si nota de lichidare.
Multumesc
addm a scris:

De ce?
Intreb deoarece cand mi-am schimbat locul de munca, neavand decizia, mi s-a spus ca este buna si nota de lichidare.
Multumesc

Pentru ca cel care a solicitata si acceptat asa ceva nu stia.Se cere decizia de incetare a cim sau Cartea de munca , pentru ca daca mai ai alte relatii contractuale intri la cumul , trebuie sa dai declaratie pt alegerea normei de baza , unitatea care tine cartea de munca. Nota de lichidare, daca e semnata , face dovada ca nu ai datorii fata de fostul angajator.
Trebuia sa ai o copie de pe decizia de incetare a contractului individual de munca.
O copie de pe decizia de incetare a unui contract individual de munca este comunicata si fostului salariat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Somaj dupa indemnizatie cata_lya cata_lya pot intra in somaj dupa ce au trecut cele 24 de luni de indemnizatie? si daca firma la care am lucrat nu mai exista ce pot face in situatia asta? (vezi toată discuția)
Demisia maria11111 maria11111 As dori sa intreb ce acte trebuie sa primesc la sfarsitul preavizului de la angajator dandu-mi eu demisia? (vezi toată discuția)
Noi probleme cu vechiul angajator Catalin P Catalin P Dupa ce am reusit, intr-un final sa parasesc vechiul loc de munca - loc unde le-a luat 18 zile sa imi dea decizia, unde n-am avut unde sa imi depun demisia ... (vezi toată discuția)