avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu vrea sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu vrea sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la CAS

Fostul meu angajator refuza sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la CAS. Am avut niste probleme cu dumnealui, a depus o plangere impotriva mea la politie (nefondata!!!), iar rezolutia a fost NUP. Acum (dupa 2 ani) doresc sa ma angajez cu forme legale. La noul loc de munca mi se cer aceste 2 documente, iar fostul angajator refuza sa mi le dea. Dupa ce mi-a vorbit ca la usa cortului si mi-a trantit telefonul in nas, nu cred ca mai are rost sa sun inca o data ca sa trec din nouu prin lacul de injurii. Ce e de facut? De la ITM se elibereaza asa ceva? Trebuie sa iau si cartea de munca sa o duc la noul loc de munca (este la ITM din 2006), dar de celelalte 2 inscrisuri de unde fac rost?

Va multumesc!

Corina
Cel mai recent răspuns: corinacarstoiu , utilizator 14:48, 21 Iunie 2008
Eu am avut un litigiu cu fostul angajator. El stie ca pronuntarea nu i-a fost pe plac, asa ca nu imi va da niciodata nota de lichidare. Pot da eu o declaratie pe propria raspundere noului angajator ca nu am datorii fata de societatea la care am activat - aceasta declaratie tinand loc de nota de lichidare? Patronul respectiv a incercat sa imi faca numai probleme. M-a reclamat la politie cum ca l-as fi furat. Adevarul nu e de partea lui. M-a mai si sechestrat ca sa ii dau niste declaratii dictate de el la momentul respectiv (acum 2 ani si ceva). Solutionarea plangerii depuse de el: NUP. Eu nu am mai incercat sa ii fac rau (nu aveam la momentul respectiv banii necesari pentru un proces cu dansul pentru lipsire de libertate), dar el mi-a retinut cartea de munca, apoi m-a chemat sa incheiem colaborarea dupa luni de zile in care (nu stiu ce a vrut sa demonstreze cu asta) m-a tinut drept angajata si a platit si darile la stat... Poveste lunga... Eu am plecat de la firma respectiva in octombrie. Activitatea o incepusem in iunie: el a modificat contractul pe care a scris IULIE in loc de iunie. (Din contract eu nu am primit nici un exemplar.) Pe fisa de CAS pe care am luat-o de la Casa de Pensii am vazut ca figurez cu impozitul platit pana in decembrie. Numai ilegalitati! Cand am fost in 2006 sa incerc sa iau cartea de munca am fost pusa de inspectorul de la ITM sa fac o cerere de concediu fara plata pe perioada de inceput a anului 2006 (primele 3 luni am impresia). Numai probleme mi-a facut omul asta! Sper sa il rasplateasca Dumnezeu pe masura faptelor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa indemnizatie cata_lya cata_lya pot intra in somaj dupa ce au trecut cele 24 de luni de indemnizatie? si daca firma la care am lucrat nu mai exista ce pot face in situatia asta? (vezi toată discuția)
Demisia maria11111 maria11111 As dori sa intreb ce acte trebuie sa primesc la sfarsitul preavizului de la angajator dandu-mi eu demisia? (vezi toată discuția)
Noi probleme cu vechiul angajator Catalin P Catalin P Dupa ce am reusit, intr-un final sa parasesc vechiul loc de munca - loc unde le-a luat 18 zile sa imi dea decizia, unde n-am avut unde sa imi depun demisia ... (vezi toată discuția)