avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este corect?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este corect?

Sint stabilita in Grecia de 7 ani.
Am facut un proces pentru custodia fetitei mele in virsta de 12 ani si, asa cum m-am asteptat, ea a fost incredintata tatalui.
In sentita sa stabilit si programul de vizita, precum si pensia alimentara.
Desi, la cererea instantei, am trimis situatia veniturilor mele, care este in medie de 300 euro/luna si am in ingrijire alti 2 copii, sa stabilit o suma de 87 euro/luna.
Pe ce baza sau dupa ce formula sa calculat pensia alimentara?
Si programul de vizite este foarte ciudat.
Ia uitati cum suna hotarirea:
" Admite în parte acţiunea precizată.Dispune ca autoritatea părintească cu privire la minora să fie exercitată de către tatăl acesteia. Stabileşte domiciliul minorei la domiciliul tatălui acesteia.Încuviinţează ca reclamanta să aibă legături personale cu minora potrivit următorului program: în vacanţa de vară, în anii impari, în perioada 1 iulie – 7 iulie, la domiciliul minorei, începând cu ora 10:00 până la ora 18:00; în vacanta de vară, în anii pari în perioada 12 august – 18 august, la domiciliul minorei, începând cu ora 10:00 până la ora 18:00; în perioada sărbătorilor de iarnă, în intervalul 26 decembrie -28 decembrie, la domiciliul minorei, începând cu ora 10:00 până la ora 18:00; a treia zi de Paşti, la domiciliul minorei, începând cu ora 10:00 până la ora 18:00. Încuviinţează ca reclamanta să aibă legături personale cu minora sub forma convorbirilor telefonice în fiecare sâmbătă, între orele 18:00 – 20:00. Obligă pe reclamantă să plătească în favoarea minorei o pensie lunară de întreţinere în cuantum de 87 euro ( echivalentul în lei de la data plăţii), începând cu data de 29.06.2012 şi până la majoratul minorei sau noi dispoziţii. Respinge ca neîntemeiate restul pretenţiilor. Cu apel."
Este normala / logica aceasta hotarire?


Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:43, 5 Iulie 2012
La veniturile dvs si avand si alti doi copii in intretinere, suma maxima ce se putea stabili in favoarea minorei e de 50 euro.
Programul e cam aiurea in ce priveste " la domiciliul minorei".. veti fi obligate si dvs si fetita sa stati in casa.. nu parc, nu plimbare, nu cumparaturi, nu film. Va jucati in casa nu o zi, ci cate o saptamana pe an si asta teoretic pana la majorat.
Poate nu v-ati aparat daca sotul a castigat cam ce si cum isi doreste. Atacati hotararea, e cam tot ce puteti face.

Va multumesc pentru raspuns.
Sotia lui este consilier juridic, deci au vorbit relatiile.
In ce consta atacarea hotariri? Va referiti la recurs?
Pot sa cer schimbarea orasului unde sa se rejudece?
declarati apel cu un avocat care sa va reprezinte interesele corect, nu este normal si nici in interesul minorei programul de vizita ...
bafta
Pot cere ca apelul sa aiba loc la o alta judecatorie, in alt oras decit cel in care a avut loc procesul?
Oricum apelul nu se judeca la judecatorie, ci la tribunalul pe care il aveti in judet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel sau recurs? ankalupu ankalupu care este diferenta dintre apel si recurs? apelul se bazeaza pe aceleasi art cpc ca si recursul? (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătoarească program vizita Adli34 Adli34 Buna ziua, Am următoarea situație și as dori o lămurire asupra problemei. Am ordonanța președințială pentru program de vizita, iar hotărârea zice ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)