avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare,granituire,revendicare?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare,granituire,revendicare?!

printr-o decizie a tribunalului din 1999,ramasa irevocabila si definitiva prin nerecurare,se obliga paratii sa lase in propr si posesie suprafata de,,10 ha plantat cu vie,casa de locuit,anexe dinspre est de casa cu parter si etaj......cu dimensiunile si vecinii precizati in raportul de expertiza si scgita anexa la raport....,,
In raportul de expertiza apare insa o suprafata de 12.1668mp plantatie vie.
din mai 2000 am un proces verbal de punere in posesie cu ,,10 ha plantat cu vita de vie , in realitate teren arabil,plantatie de vie defrisata,,
in momentul acesta terenul respectiv,pe care noi il identificam din memoria bunicului meu ,se afla in stapanirea(si proprietatea)unui domn strain de familia noastra.L-am notificat pe domnul respectiv care ne-a spus ca dansul l-a cumparat in 2002 si l-a intabulat deja in 2004
tot dansul ne-a spus ca l-a cumparat de la doamna pe care bunicul a identificat-o ca fiind vecina de amplasament cu dansul(in anii 40) si care se pare a fost improprietarita cu aceeiasi suprafata de teren,de catre Primarie,ulterior momentului retrocedarii bunicului.
cum sa procedez?
cu ce sa incep?
in hotarare nu e pomenita parcela sau tarla.domnul in cauza ne persifleaza in raspunsul dat,spunandu-ne ca nu poate identifica terenul pomenit de noi
va multumesc pentru sprijin si pentru atentia acordata
Cel mai recent răspuns: F-X1 , utilizator 08:15, 12 Aprilie 2011
daca ai acel proces verbal de punere in posesie, in mod normal ar trebui sa ai si un titlu de proprietate, au trecut totusi 10 ani, ai fost la Primarie sa intrebi de titlul de proprietate, daca documentatia a fost trmisa in vederea scrierii titlului de proprietate.
Daca in sentinta pe care o ai nu scrie si amplasamentul, comisia locala, are posibilitatea sa iti stabileasca un alt amplasament, nu neaparat cel pe care l-ai avut initial, mai ales acum cand respectivul amplasament nu mai este liber si a intrat in circuitul civil.
In mod nornal, ar trebui sa ai in prezent un titlu de proprietate pentru suprafata respectiva, care se elibereaza de la Primarie, insa pentru asta trebuie sa mergi la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare irevocabila si definitiva =0 dmdc dmdc Din anul 1999 am o hotarare definitiva si irevocabila conform careia paratul (o societate comerciala si consiliul local)este obligat sa lase ... (vezi toată discuția)
Dificultati emitere titlu proprietate dan_ionescu dan_ionescu Buna ziua,doresc sa aflu o cale de rezolvare a problemei mele... Sunt detinator cu acte de mostenire legale a unei proprietati de 16 ha teren extravilan in ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie florians_74 florians_74 buna ziua, Urmeaza ca socrul meu sa fie pus in posesie cu teren extravilan, teren apartinand ADS....vreo 20 ha la munte - pasune alpina. Primarul sustine sus ... (vezi toată discuția)