avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum fortez avocatul sa depuna toti banii pe care i-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum fortez avocatul sa depuna toti banii pe care i-am dat pentru taxa timbru?

am dat bani 26 mil ptr.taxa timbru avocatului.
l-am verificat intrucit se apropie data de judecata si apar 7 mil.el zice ca i-a depus ,ca avem destui,etc,
cum il fortez legal sa-i depuna?cum explic judecatorului ca eu am fost de buna credinta??
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 10:11, 13 Aprilie 2011
Unde apar 700? De ce ati dat 2600 si cum?
la registratura.oficial.
am dat 26 mil pentru ca atit s-a calculat taxa timbru conf.valorii etalon comunicate de camera notarilor publici-3%,exact cit a cerut judecatorul.
i-am dat banii avocatului pentru ca a spus ca se face o cerere la presedintele judecatoriei,se depun banii,etc.
am verificat-o prin registratura si apar 7 mil.
ce fac?
cum o fortez sa-i depuna pe toti pentru ca vine termenul!!!!
In dosar instanta a dispus cuantumul taxei judiciare. Poate ca taxa este intradevar de 700 lei. (este calculata aproximativ 10% din valoarea obiectului dosarului) Dar, poate mai exista capete de cerere pentru care se achita taxe. Dvs trebuie sa stiti/. Mergeti la arhiva si studiati dosarul.
Daca taxa este 700 lei asa cum a achitat avocatul, restul poate reprezint onorariul avocatului.
Daca avocatul a achitat doar o parte din taxa judiciara de timbru, si nu depune diferenta ,pana la ultimul termen de judecata, riscati ca actiunea sa fie anulata ca insuficient timbrata. Aveti grije... Vorbiti serios cu avocatul dvs.

Daca credeti ca nu va sprijina, sau aveti nemultumiri intemeiate, puteti rezilia contractul de reprezentare motivand , iar pentru lamuriri puteti merge la baroul de avocati de care apartine.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
ContSters122901, utilizator
ei,am platit avocatului,nu sint chiar cu pluta...
stiu si eu ca risc sa fie insuficient timbrata,merci de recapitulare .si de griji.
intrebarea se referea la fortarea avocatului.
taxa este de 26 mil si punct.va rog nu va dati doar cu parerea.
as dori cineva responsabil pentru ce scrie!!!!
Consider ca lucrand in domeniu, suntem oarecum responsabil ce scriem. Ati cerut parerea noastra... NU e cazul sa fiti ironic si cu nervi intinsi, atunci cand cineva incearca sa va ajute...macar cu un sfat.
Cand ati dat banii trebuia sa va asigurati dvs responsabilitatea... mai ales ca nu sunteti "dus cu pluta" asa cum spuneti.
V/am sugerat ce puteti face. Mergeti la barou si reclamati, dupa ce vorbiti cu avocatul Poate va intelege si va achita taxa integrala.... Sau spuneti in instanta ca ati dati banii avocatului, iar instanta ii va cere insistent sa achite diferenta.
Cred ca avocatul este destul de corect sa recunoasca suma pe care i/ati dat/o...
Succes!!!

Alte discuții în legătură

Amanare proces fara plata taxei de timbru? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate face o cerere de amanare proces fara a plati taxa de timbru judiciar. Mentionez ca este primul termen dar avocatul ... (vezi toată discuția)
Cerea de apel cand trebuie depusa taxa de timbru? voinea75 voinea75 Va rog sa-mi spuneti, pana cand trebuie depusa taxa de timbru intr-un apel? Pana la prima infatisare? Pana la primul termen? Care e diderenta intre primul ... (vezi toată discuția)
Am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca insuficient timbrata? mariana_marian mariana_marian Daca instanta de fond imi anuleaza actiunea ca insuficient timbrata,am vreo cale de atac?Pot contesta anularea actiunii? (vezi toată discuția)