avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amanare proces fara plata taxei de timbru?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

amanare proces fara plata taxei de timbru?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se poate face o cerere de amanare proces fara a plati taxa de timbru judiciar. Mentionez ca este primul termen dar avocatul gasit nu mai raspunde la telefon si nu stiu ce sa fac mai departe. multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:42, 10 Septembrie 2018
Da, la primul termen solicitati amendarea avocatului daca nu se prezinta. Depuneti contractul cu acesta la instanta (copie). Precizati judecatorului ca acesta nu mai raspunde la telefon.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
adema1980, utilizator
Buna ziua,
In afara celor precizate de adema1980, va trebui sa demonstrati ca ati dat avocatului fie banii pentru taxa de timbru fie chitanta si ca acesta este responsabil de nedepunere.
Fara taxa de timbru ar trebui anulata actiunea.
Luati legatura cu avocatul sau cu altul pentru a vedea ce este de facut.

Degeaba vine avocatul daca nu s-a timbrat...

Timbrati si mergeti la proces fara alte aiureli...
La judecatori nu le plac justitiabilii care ii vorbesc de rau pe avocati...

Pe viitor aveti grija ce avocat va angajati.
In general, cei seriosi cer bani mai multi ca sa isi poata respecta clientul.
Adica daca plateati cu 500 lei sau 1000 lei in plus nu ati fi avut stres acum...
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dacă nu plătiți taxa, vi se anulează acțiunea.
Insistați la avocat, luați-vă altul sau reprezentați-vă singură, dar achitați taxa în termen de 10 zile de la comunicare pt a evita sancțiunea menționată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cerere de chemare in judecata emilalex emilalex pentru arenunta la cererea de chemare in judecata trebuie sa o timbrez inainte cu toata suma pe care treb sa o achit cu titlu de taxa de timbru? eu renunt la ... (vezi toată discuția)
2 onorarii de avocat/taxa timbru modica/scutire ContSters83715 ContSters83715 1) daca am doi avocati si pun chitante de la amandoi se admit automat amandoua la cheltuieli de judecata daca castig?multumesc 2) daca am platit o suma ... (vezi toată discuția)
Procedura instanta civila ContSters228395 ContSters228395 Va rog sa ma lamuriti cu privire la procedura ce va trebui urmata in cadrul unui proces civil privind rezolutiune contract vanzare cumparare:am depus la ... (vezi toată discuția)