avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitatile se sterg integral ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitatile se sterg integral ?

Buna ziua
Va rog sa-mi raspundeti daca,in cazul achitarii integrale a restantelor la plata intretinerii(acumulate cam in 2 ani),restantele sunt sterse integral,sau numai cele inregistrate in perioada cat legea este valabila.Va rog sa-mi raspundeti concret,fara a face trimitere la lege(pe care am citit-o si rascitit-o dar nu am inteles ).

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:48, 20 Aprilie 2011
nu se vor plati penalizarile cumulate pana la 23.07. 2010, doar acelea se pot "sterge" daca datoriile, toate, pana la 23.07.2011 se vor achita.

pt neplata cheltuielilor dupa 23.07.2010 puteti sa le incasati aceste penalizari (daca doriti sa ii penalizati !)
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
valitinu, utilizator
Care ar fi logica celor spuse de dv.? Spune in lege numai despre restantele acumulate pana la 20 iulie 2010?

In lege spune ca daca se platesc restantele in rastimpul de 1 an de zile .....se scutesc de penalizari.

Daca eu fac restante din august 2010 pana in martie 2011 si vin in aprilie 2011 si le platesc integral.....unde scrie ca nu intru in aplicarea legii?

Unde scrie despre care restante este vorba? Scrie cand pot sa le platesc integral ca sa scap de penalizari, .....dar nu despre cand sunt acumulate restantele!
Art. II. - (1) Proprietarii care îşi achită integral cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi vor fi scutiţi de la plata penalităţilor generate de suma restantă cu titlu de bază. Prin cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari se înţelege datoria cu titlu de bază fără suma rezultată din penalităţi.

daca plateste datoria de baza ce a generat penalitatile, plata se se faca in decurs de un an, va fi scutit de penalitati.
nu are nici o legatura cu listele de plata emise dupa iulie 2010

sau hai sa facem urmatorul scenariu:
azi, este 20.07.2010 si a intrat legea in vigoare. Am termen 1 an de zile sa platesc datoria de baza (adica fara penalitati), iar daca reusesc acest lucru nu voi mai plati penalitati la aceste datorii ce le-am facut pana acum.

ce voi face cu chitantele emise de administrator pentru cheltuielile comune de azi incolo, nu intra sub incidentul legii 175, isi iau cursul normal.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
valitinu, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri
Legea 175/2010 a intrat in vigoare la data de 23.07.2010 si isi produce efecte incepand cu acea zi numai in cazul proprietarilor cu venit mediu lunar sub 1000 lei.

In opinia mea penalitatile anterioare intrarii in vigoare a legii trebuie platite (legea nu poate opera decat numai pentru viitor). Teoretic acestea ar trebui sa fie la nivelul zilei de 22.07.2010.
Penalitatile se calculeaza in continuare, dar nu se platesc de proprietarii cu venitul sub 1000 lei care isi achita integral cotele pana la 22.07.2011.

Alte discuții în legătură

Legea 175 este aplicabila? ionescu teodosie ionescu teodosie Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii? Daca nu exista norme ... (vezi toată discuția)
Penalitãþi întreþinere cioarec carmen cioarec carmen La care penalităţi la cheltuielile de întreţinere se referă legea 175/2010? La cele acumulate până la publicarea legii.23.07.2010 ? (vezi toată discuția)
Nelamurire -legea 175/2010 - scutire de la plata penalitatilor carmee carmee Conform legii, penalitatile vor fi scutite, indiferent de data/ perioada in care au fost cumulate? Sau se sterg cele cumulate din iulie 2010 pana in ... (vezi toată discuția)