avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... scoatere de sub urmarire penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

scoatere de sub urmarire penal

buna pentru toti.am fost retiniut 24 de ore pentru constituire de grup infractional organizat impreuna cu alte 20 de persoane,majoritatea au fost trimisi in judecata inca din luna februarie,eu nu pe mine nu m-au mai chemat,avocatul mi-a spus ca dosarul s-a dijuns.Intrebarea mea este dupa cat timp o sa-mi dea scoaterea de sub urmarire penala.intreb acest lucru deoarece nu am fost implicat in nici o infractiune a acestei grupari,am fost ridicat pe baza interceptarilor telefonice,dar nu au nici o proba imptriva mea nici macar o declaratie.astept acest lucru deorece eu m-am ales cu o perchezitie o plimbare cu catuse,un circ televizat si un onorariu consistent platit la avocat.as dori sa cer daune morale si materiale


Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
inocent, utilizator
Cel mai recent răspuns: inocent , utilizator 19:34, 12 Aprilie 2011
prezumtia de nevinovatie exista insa ea se sustine cu probe si nu cu vorbe. daca procurorul are deja probe ptr vinovatia dvs atitudinea pasiva trebuie sa dispara si va fi nevoie sa aduceti probe contrarii care sa sustina in continuare nevinovatia.

este problema dvs daca va angajati avocat sau nu insa daca pedeapsa este mai mare de 5 ani veti primi avocat din oficiu. este preferabil sa va alegeti avocatul din mai multe motive (nu ma refer competenta profesionala a colegilor ce ofera oficiile).

faptul ca ati dat declaratii fara sa fiti asistat este un risc pe care vi-l asumati insa nu uitati ca nu degeaba se spune ca "orice declari poate fi folosit impotriva ta".

despagubiri primiti doar daca exista o eroare judiciara, conform art.504, intervenita ca urmare a unei condamnari definitive sau privare de libertate in mod nelegal.

ca si avocat penalist va recomand calduros sa lasati deoparte orice atitudine care va poate prejudicia si sa va ocupati serios de problema. luarea masurilor preventive de catre procuror nu este un semnal bun si este bine sa va asigurati o aparare pe masura faptelor ptr care sunteti cercetat.

este in joc libertatea dvs asa ca luati hotaririle ce se impun.
va multumesc pentru sfat,am fost asistat de un avocat dar oricum nu am dat nici o declaratie am scris povestea pe scurt pe forum are titlul "abuz"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezumția de vinovăție zvini zvini EXISTA PREZUMPTIA DE VINOVATIE?,SI DACA DA,IN CE CONDITII EA EXISTA? (vezi toată discuția)
Circulare pe drumurile publice cu un autovehicul neinmatriculat Oelash Oelash buna ziua! am fost oprit de politia din Bucuresti in timp ce circulam cu o masina adusa din Germania, care avea numerele expirate, adica era radiata din ... (vezi toată discuția)
Consum/trafic de droguri vlady_alive vlady_alive ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in ... (vezi toată discuția)