avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De cand trebuie platita pensia alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De cand trebuie platita pensia alimentara?

Primul si singurul termen de divort a fost pe 20.11.2007 data la care s-a pronuntat si instanta.
Avem o fetita de 1 an si 8 luni, dar nu a vizitat-o deloc si nici nu s-a interesat in vreun fel de ea.
intrebarea mea este : pensia alimentara se plateste de la data introducerii cererii de divort, de la data primirii deciziei judecatoresti legalizata(urmeaza sa o primesc prin posta)sau de la data pronuntarii instantei(20.11.2007).
Orice sfat e binevenit .
Va multumesc anticipat!
MULTUMESC PTR RASPUNSURI
DAR ACUM CHIAR NU MAI STIU DE CAND AR TREBUI SA PLATEASCA, SUNT IN CEATA:D:(.
SPER CA DUPA CE O SA PRIMESC DECIZIA JUDECATOREASCA LEGALIZATA MA VOI LAMURI:hm:
MULTUMESC PENTRU AJUTOR
Prin hotararea de desfacere a casatoriei se stabileste obligatia de plata reprezentand pensia alimentara, cuantumul acesteia si data de la care se datoreaza. In concluzie, hotararea judecatoreasca este cea care are valoare .
liviutzza24 a scris:

SPER CA DUPA CE O SA PRIMESC DECIZIA JUDECATOREASCA LEGALIZATA MA VOI LAMURI:hm:
MULTUMESC PENTRU AJUTOR

Doamna draga din moment ce in hotararea judecatoreasca spune clar: obliga paratul in favoarea minorei la plata unei pensii de intretinere in cota de 25% din veniturile nete lunare incepind cu data pronuntarii hotararii si pina la majorat" , incepand cu data pronuntarii se intelege data cand a fost data sentinta, adica 20.11.2007.
Daca din data de 20.11.2007 ex-sotul nu v-a mai platit pensie doua luni consecutiv da-ti-l in judecata pentru abandon de familie...sa simta ca are copil.
Buna ziua!
Sunteti o draguta d-na Hornea:D, dar il pot da in judecata in orasul in care locuiesc acum chiar daca domiciliul din buletin e unde m-am casatorit adica in alt judet?
Multumesc ptr raspuns!

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere. ion andrei ion andrei Buna ziua.Am o mare rugaminte la dv.Si va rog sa ma ajutati. Sotia mea a inaintat actiunea de divort la judecatoria sector 1 buc.in care cerea divortul si ... (vezi toată discuția)
Nu am platit pensia la timp.ce risc? ContSters128911 ContSters128911 Salutare! Am o problema:nu am platit pensia alimentara,iar fosta m-a dat in judecataX-( Situatia ar fi urmatoarea:fosta sotie a bagat divort pe la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara giurea marius giurea marius buna dimineata!as dori sa ma lamuriti cu o chestie.deci eu am primit ieri sentinta definitiva de divort.de cand trebuie sa pletesc pensia alimentara?si daca nu ... (vezi toată discuția)