avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO

care sunt pasii de urmat pt a face o plangere la CEDO? dar pasii pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 13 Aprilie 2011
Ramona1982 a scris:

care sunt pasii de urmat pt a face o plangere la CEDO? dar pasii pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei

Curtea nu poate fi sesizată decât după epuizarea căilor de recurs interne şi într-un termen de şase luni, începând cu data deciziei interne definitive. Cererile nu pot fi luate în consideraţie de către Curte, dacă nu îndeplinesc criteriile de admisibilitate.
Dacă consideraţi că statul a violat în detrimentul dumneavoastră direct şi personal vreunul dintre drepturile fundamentale prevăzute de Convenţie vă puteţi plânge Curţii.

Despre conditiile de admisibilitate a unei plangeri la CEDO gasiti detalii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut avocat pt cedo NikyRadu NikyRadu Caut urgent un avocat/a bun specializat in accidente rutiere pentru Cedo (vezi toată discuția)
Cedo gabri01 gabri01 Vreau sa trimit un dosar penal la cedo dar nu stiu care e calea cea mai scurta posibil.Am auzit ca dureaza ani de zile,m-am gandit ca daca il traduc si imi ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trebuie indeplinite pentru a sesiza cedo?poate un ong sa sesizeze cedo cu privire la durata unui proces in care este parte? iuliana26 iuliana26 Poate fi durata excesiv de mare a judecatii(10 ani de zile) motiv pentru sesizarea CEDO? In cat timp poate fi solutionata cererea mea catre CEDO?Care sunt ... (vezi toată discuția)