am dobandit recent un teren printr-un act de v/c intocmit in baza altor acte .
cel care mi-a vandut terenul l-a dobandit in urma altui act de vanzare - cumparare, intocmit in anul 1996, care are la baza adeverinta de proprietate si proces verbal de punere in posesie eliberate conform legii , dar fara sa aiba titlu de proprietate.
incercand sa girez cu terenul respectiv la banca, mi s-a cerut titlul de proprietate al proprietarului initial (cel care a vandut in 1996) dar acest titlu nu s-a mai facut deoarece terenul a fost instrainat in conditiile explicate anterior, in conditiile in care , intre momentul primei vanzari si momentul ultimei vanzari (catre mine) respectivul teren a fost subiectul mai multor acte (de succesiune , de dezmembrare, s.a.m.d)
intrebarea mea este cine si unde a gresit (in ideea ca exista o greseala)?
daca exista vreo greseala ce am eu de facut?(nu se pune problema de rea credinta in nici-un caz)
mentionez ca toate actele sunt intocmite si autentificate de notari(diferiti in toate situatiile)
astept un raspuns cat de repede.
cred ca da.
ei spun ca e o masura de siguranta in plus , ca nu cumva terenul respectiv sa apara pe vreun titlu de proprietate
eu ma intreb insa , cand a fost intabulat pe numele meu si mi s-a emis extrasul de carte funciara de autentificare nu s-a verificat tot istoricul si toate documentele?
daca oficiul de cdastru i-mi elibereaza o adresa din care sa reiasa ca pe terenul respectiv nu s-a mai eliberat titlul de proprietate pentru ca a fost instrainat , se mai poate eleibera alt titlu de propeietate pe terenul respectiv?
Dacă aveţi extras cf din care rezultă că sunteţi proprietarul acelui teren, nu înţeleg ce-l doare capul pe funcţionarul băncii cu privire la ceilalţi foşti proprietari ai terenului...:-/
Dacă întâmpinaţi greutăţi, mergeţi la altă bancă unde arătaţi numai extras cf, fără a mai pomeni cum şi pe ce bază aţi fost întabulat în cf. Atâta timp cât dreptul dv. a fost întabulat, dv. sunteţi recunoscut faţă de terţi ca şi proprietarul imobilului, astfel că orice emitere a unui titlu de proprietate asupra aceluiaşi teren, cu nerespectarea înscrierilor din cf în care dv. apăreţi ca şi proprietar tabular, va fi nulă, astfel încât dreptul dv. nu va fi afectat...;)