avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din concediu de crestere copil

Buna seara!Am o nelamurire,si anume:
Daca revin din concediu de crestere copil la cerere inainte de a implini un an si mi se desface contractul de munca , banuiesc cu intrare in somaj,mai beneficiez de cei 500 ron pana la implinirea varstei copilului de 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:47, 15 Aprilie 2011
Stimulentul de insertie de 500 lei se acorda numai persoanelor ai caror copii s-au nascut / se nasc dupa data de 1 ianuarie 2011, inclusiv.

Persoanelor ai caror copii s-au nascut inainte de data de 1 ianuarie 2011 primesc un stimulent de insertie de 100 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Stiu acest lucru,intrebarea era daca stimulentul se mai acorda daca ti se desface contractul de munca dupa revenire inainte de a implini un an copilul.Stiu ca multe legi se modifica peste noapte,,si pana la anul e posibil sa nu se mai acorde,dar eram curioasa daca este undeva stipulat acordarea stimulentului in cazul somajului.Multumesc Freeelis!
1. OUG 148/2005 (care se aplica in cazul dvs.) spune ca persoanele care sunt îndreptãţite sã beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului şi realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venit beneficiazã de un stimulent în cuantum lunar de 100 lei pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului. In cazul dvs. puteti solicita stimulentul si dupa ce copilul implineste un an.
2. Indemnizatia de somaj nu este un venit profesional impozabil dar, conform aceleiasi OUG, este asimilata pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC.
3. De aceea eu cred ca si in timpul perioadei de somaj indemnizat veti beneficia de stimulentul de 100 lei lunar.
4. Pentru a avea un raspuns competent intrebati la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale care acorda acest stimulent.
5. Eu v-as recomanda sa stati in continuare in CCC pana copilul implineste 2 ani si abia apoi veti putea fi conbcediata si sa intrati in somaj. De ce sa incepeti munca si imediat sa intrati in somaj?
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie house_ginger house_ginger buna seara ! cu cat timp inainte de a implini bebe un an trebuie sa ma intorc la servici pt a primi indemnizatia de 500 lei ? multumesc ! (vezi toată discuția)
Ccc 2 ani...dupa 1 an vreau sa ma angajez!!!! anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Fiti amabili, am un baietel de aproape un an.Am nascut in dec 2010 si am optat pentru CCC 2 ani....as dori sa stiu daca mai beneficiez de cei 500 ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna ziua, salariatul poate sa renunte la CCC si sa opteze pentru stimulentul de insertie? Acest lucru este posibil de cand implineste copilul 1 an pana la ... (vezi toată discuția)