avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendarea platii indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendarea platii indemnizatiei de somaj

Pot suspenda somajul daca inchei un CIM partial de 4 ore pentru o perioada de sase luni?
Cel mai recent răspuns: tecu63 , utilizator 17:53, 5 Noiembrie 2011
Deci in concluzie perioada de suspendare a indemnizatiei de somaj nu este mai mare de 12 luni!
Inca o intrebare daca dupa cele inca 5 luni si 3 saptamini (de CIM) intru in somaj sa zicem 10 zile si ma angajez din nou la acelasi angajator cu CIM determinat mai pot suspenda somajul pe perioada ramasa?(imi mai ramine cam 5 luni).
Ma intereseaza sa pastrez aceste luni de somaj deoarece nu ma pot angaja cu CIM pe perioada nedeterminata la acest angajator,el fiind de fapt un intermediar ,acesta avind un contract de prestari servicii cu un alt angajator(unitate de stat)care are nevoie de personal si nu poate angaja (posturi blocate) .
1. Nici Legea 76/2002, nici Normele de aplicare a ei, nu interzic ceea ce vreti sa faceti dvs.
2. Asa ca puteti sa faceti aceasta rocada.
tudorvaleriu a scris:

1. Raspunsul la intrebarea dvs. este acelasi dar fiti foarte atent sa nu depasiti cele 12 luni.
2. Ar fi bine sa prelungiti CIM cu 5 luni si 3 saptamani pentru a nu avea surprize neplacute.

Am prelungit CIM ul cu inca 6 luni ,nu pierd suspendarea somajului si nici nu trebuie sa duc la AJOFM prelungirea de contract,decat o adeverinta la sfirsitul CIM ului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii despre somaj janedoe1 janedoe1 Buna ziua, As avea nevoie de ceva ajutor in urmatoarea problema: Societatea la care lucrez si-a restrans activitatea si in luna februarie a concediat o parte ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)
Revenire in somaj dupa prelungire contract perioada determinata monrocka monrocka Buna seara! Sunt in situatia in care imi va expira contractul pe perioada determinata (inainte de angajare am fost in somaj), insa angajatorul mai are nevoie ... (vezi toată discuția)