avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie sau alta posibilitate ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie sau alta posibilitate ?

Buna ziua. Am o intrbare legata de posibilitatea apararii dreptului de propietate sau a accesului la acesta. Situatia este urmatoarea... proprietar pe un teren intravilan de 4500mp, lungime destul de mare in jur de 180+ metri intr-o localitate din vecinatatea Bucurestiului. Cand s-a facut cadastru, datorita lungimii terenului acesta teoretic ar fi trebuit sa fie incadrat in extravilan construibil dar a fost incadrat in intravilan deoarece avea la momentul cadastrarii acestuia un drum de acces, un drum de exploatare care apare si in harta localitatii de la primarie. Astazi drumul acela de acces a fost arat de catre un vecin, iar spre stupoarea mea am aflat ca toti vecinii au arat acel drum de exploatare, iar primaria nu face nimic cu toate insistentele. Politia a fost chemata sa constate distrugerea drumului de exploatatie care este incadrat ca fiind bun din domeniul public, apelata prin cadru 112 datorita faptului ca ei au telefonul nefunctional. Politistul care a sosit la fata locului a spus ca aceasta nu este o urgenta, in fine daca dansul considera ca distrugerea de bunuri publice nu este o urgenta...
Problema se ridica la incadrarea actiunii ce tb intentata, poate fi ea incadraca ca fiind distrugere calificata deoarece e o valoare f mare fiind vb de un drum totusi, si sa fie si tulburare de posesie deoarece datorita disparitiei acelui drum eu nu mai am acces la partea din spate a terenului iar acest lucru fiind temeiul incadrarii in cadastru ca teren intravilan, disparitia drumului diminuandu-mi substantial propietatea terenului si posibil ajungand pana la schimbarea incadrarii acestuia dpdv al calitatii. Deci pot merge cu plangere penala de tulburare de posesie + distrugere? daca nu, v-as ruga sa imi spuneti unde gresesc. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:12, 13 Aprilie 2011
formulati plangere penala pt savrasirea infractiunii de distrugere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute pcarmen pcarmen Buna ziua! Apelez la dvs in speranta ca ma puteti sprijini in descurcarea unei situatii oarecum subiective de la caz la caz privitoare la drumul de ... (vezi toată discuția)
Incalcarea proprietatii private misios.eleni misios.eleni Buna ziua. Va cer sfatul in rezolvarea urmatoarei situatii. Detin in proprietate un teren in prelungirea terenului pe care am construita locuinta, teren ... (vezi toată discuția)