avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general semnare bilant 2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

semnare bilant 2010

am o societate infiintata in 15 dec.2010.in luna dec.nu am avut nici un salariat,intrucat mi-am inceput efectiv activitatea in luna ianuarie 2011.am vrut sa depun un bilant la 31 dec.2010 semnat de contabil sef angajat de societate in ianuarie 2011 cu contract de munca pe durata determinata si cu timp partial.doamna de la finante care trebuia sa-l preia mi-a respins bilantul pe motiv k trebuia semnat de un expert contabil sau contabil autorizat,intrucat in bilant societatea apare fara salariati. rugamintea mea este sa-mi spuneti daca doamna respectiva a procedat corect si care este articolul din legea contabilitatii care prevede acest lucru. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 03:37, 28 Aprilie 2011
Alegeti obtiunea, - "alta persoana imputernicita" si semnati dumneavoastra.
Ce spune doamna de la ghiseu e o aberatie.
Prin Legea nr. 420/2004 privind aprobarea O.G. nr. 70/2004 pentru modificarea si
completarea Legii contabilitatii nr. 82/1991 se modifica art. 11 alin. (4) si care prevedea ca la persoanele juridice la care contabilitatea nu este organizata in compartimente distincte, care nu au personal calificat incadrat, potrivit legii, sau contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate in conditiile O.G. nr. 65/1994 si care au inregistrat o cifra de afaceri anuala de pana la echivalentul in lei a 50.000 euro, raspunderea pentru tinerea contabilitatii, potrivit legii, revine administratorului sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective.
Astfel, potrivit prevederilor art. 10 alin. (1), (2), (3) si (4) din Legea nr. 82/1991
Republicata privind Legea contabilitatii, raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii societatilor comerciale, companiilor nationale, regiilor autonome, etc., revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective.
Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.
Contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de
servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.
Raspunderea pentru aplicarea necorespunzatoare a reglementarilor contabile revine directorului economic, contabilului-sef sau altei persoane imputernicite sa indeplineasca aceasta functie, impreuna cu personalul din subordine. In cazul in care contabilitatea este condusa pe baza de contract de prestari de servicii, incheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestora, potrivit legii si prevederilor contractuale.
Potrivit art. III pct. 266. alin. (2) din O.M.E.F. nr. 2374/2007 privind modificarea si
completarea O.M.F.P. 1752/2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene situatiile financiare anuale au inscrise clar numele si prenumele persoanei care le-a intocmit, calitatea acesteia (director economic, contabil-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie, persoana autorizata potrivit legii, membra a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania), precum si numarul de inregistrare in organismul profesional, daca este cazul.


Sursa: www.static.anaf.ro

Dar de ce trebuie sa depuneti bilant daca nu ati desfasurat activitate de la infiintare si pana la sfarsitul lunii decembrie ?
Parerea mea este ca trebuia sa depuneti pana la data de 28 februarie 2011 ,declaratia pe propria raspundere ca nu ati desfasurat activitate de la infiintare si pana la data de 31.12.2010.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
"Dar de ce trebuie sa depuneti bilant daca nu ati desfasurat activitate de la infiintare si pana la sfarsitul lunii decembrie ?
Parerea mea este ca trebuia sa depuneti pana la data de 28 februarie 2011 ,declaratia pe propria raspundere ca nu ati desfasurat activitate de la infiintare si pana la data de 31.12.2010. "

Deoarece societatea a achizitionat cateva mijloace fixe pana la 31 dec.2010 si a inregistrat si cheltuieli,altele decat cele de constituire.E adevarat ca nu a inregistrat venituri,dar...


Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
theya_05, utilizator
Asa da ,este corect sa depuneti bilantul. Va multumesc pentru raspuns.

O seara placuta!
va multumesc si eu pt lamuriri.
asa stiam si eu. dar tot sunt nelamurita : daca in dec.2010 societatea nu are angajati,nu poate angaja ulterior ( ianuarie 2011) un contabil sef pentru intocmirea bilantului la 31.dec.2010 ? din spusele d-nei de la finanate asa rezulta,ca trebuie sa ai angajat contabil sef in dec.2010,altfel acesta nu poate semna bilantul societatii,daca este angajat mai tarziu de luna dec.2010.
o seara frumoasa si dvs si inca o data multe multumiri pt.lamuriri.

Alte discuții în legătură

Dreptul de semnatura tabarasam tabarasam Sunt economist cu diploma de licenta si am experienta de mai bine de 6 ani pe pozitia de contabil-economist. Am drept de semnatura pe declaratiile si bilantul ... (vezi toată discuția)
Sc Adrian1978 Adrian1978 CONTABILITATEA POATE FI TINUTA SI DE O PERSOANA CARE NU ESTE CONTABIL AUTORIZAT PENTRU UN SC???? (vezi toată discuția)
Pot semna bilantul pe 2010??? denisa2011 denisa2011 Buna ziua!Am studii superioare (si master) in domeniul economiei pot semna un bilant la o SC cu o cifra de afaceri peste 35.000 euro daca am contract ... (vezi toată discuția)