avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SC

CONTABILITATEA POATE FI TINUTA SI DE O PERSOANA CARE NU ESTE CONTABIL AUTORIZAT PENTRU UN SC????
Cel mai recent răspuns: svetlana84 , utilizator 21:51, 11 Septembrie 2011
Da,ii faceti contract de munca cu timp partiala,mai ales daca firma este mai mica .
La bilanturi faceti un contract de prestari servici pentru intocmire si certificare.
Asta e deocamdata ce va mai fi pe viitor ,vom vedea..
Succes!!
daca este Economist este suficient sa vizeze si sa semneze bilantul contabil nu e obligatoriu sa fi expert contabil/contabil autorizat.
Buna, as vrea sa clarific si eu ceva la acest subiect.
Art 10 din legea contabilitatii spune :
"(2) Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare. "

Intrebearea mea este:
Poate compartimentul respectiv sa fie format dintr-un singur contabil cu studii economice superioare sau e nevoie sa ai director ec./ contabil sef , si persoana in subordine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pentru ca = sau > 35000 euro Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti un economist sub ce forma de incadrare poate tine contabilitatea unei firme si semna bilantul, cu CA mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura bilant contabil akitadolf akitadolf Sant angajata la o firma mica in functia de contabil,nu am studii superioare dar eu fac toate inregistrarile contabile va rog sa imi spuneti daca pot semna ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)