avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acciza la gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acciza la gaze

Am constatat dupa postarile unor utilizatori ca unii nu au acciza pe factura de gaz.

Aveti trecute cumva rubrica separata acciza pe factura de gaz?

Si daca aveti sau nu la ce furnizor se intampla sa fie sau nu si ce suma ca la unii vad ca este trecuta dar este 0.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
w_v_w_v, utilizator
Acciza: 0,00 0,00 0,00
TOTAL FACTURÃ CURENTÃ CU T.V.A.: 491,83 118,04 609,87
Temei legal: Ordinul A.N.R.E. nr. 65/16.06.2009 publicat in M.O. nr. 437/26.06.2009

Asa arata la noi rubrica respectiva, este trecuta pe factura acciza, dar este zero.
Loc consum, Bucuresti (GDF Suez)
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
drg75, utilizator
Multumesc frumos!
Am cautat acum ordinul spus de dv si sincer nu inteleg de ce unii au acciza si foarte mare si unii nu au deloc.
Am primit o factura GDF SUEZ si observ pe spate ca nici ei nu aplica cele 15+30 zile mentionate in legea 51/2006 dar macar ei explica modul de penalizare.
Va ca acum mai nou aplica dobanzi.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
w_v_w_v, utilizator
De ce unii furnizori aplica accize si altii nu, nu stiu eu sa explic, dar in ceea ce priveste penalizarea, sigur nu o aplica 45 de zile, iar dupa aceea "taie gazul" si chiar nu am incercat sa vedem din ce zi aplica penalizarea.

Factura se emite pe 1, are termen de plata 30 de zile si apoi inca 15 fara penalizari (avea si administratorul nostru obiceiul sa amane plata pana in ultimul moment si odata cu noua factura venea si avizul de deconectare in 15 zile, dar chiar daca platea pe 10-12 luna urmatoare, nu se aplicau penalizari).
Cum mie nu-mi placea deloc acest lucru, i-am atras atentia sa schimbe data de plata la gaze si sa se incadreze in cele 30 de zile, ca nu-mi face nicio placere sa vad aviz de deconectare la fiecare noua factura care venea.

Deci, cel putin la GDF, cine incearca sa depaseasca termenul de 45 de zile, ca sa vada din ce zi aplica ei penalizari, va experimenta asta ramanand fara gaze.
Tocmai am vorbit la GDF si cred ca o sa schimb furnizorul sa ma mut la ei.Din cate am nteles nu sunt probleme la ei.Va faceti singuri autocitirea am inteles si vin ei din cind in cand si in primul rand puteti vedea factura online nu?
Da, ei citesc la un interval de 3 luni. In celelalte doua, cine doreste, trimite indexul autocitit la un numar gratuit, cu 0800.., in intervalul specificat pe factura, cine nu doreste, i se trece consum estimat.
Facturile si platile efectuate se pot vedea si online, printr-un cont facut pe site-ul lor.
In acest fel se poate vedea factura inca din prima zi de la emiterea ei si nu mai trebuie sa astepti sa vina prin posta (vine si prin posta dar online ai o viziune de ansamblu).

Alte discuții în legătură

Penalizari furnizori direct din a 16 zi(la gaz cei cu puncte cardinale in denumire)) unlocatar unlocatar Buna ziua E normal ca un furnizor sa aplice penalizari direct din a 16-a zi? Nu ar trebuis sa fie 15+30 zile si apoi sa calculeze din a 16 zi ?Ei ... (vezi toată discuția)
Abuz gdf suez abhramovici abhramovici Locuiesc cu chirie intr-un bloc din Brasov.In data de 1 aprilie cei de la GDF Suez mi-au facut o \\"pacaleala\\" sigilandu-mi contorul de gaz pt neplata unei ... (vezi toată discuția)
Afisare intretinere mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier? Multumesc! (vezi toată discuția)