salut la toata lumea.sunt noua pe forum.am si eu evident niste intrebari.parintii mei mi-au facut acte de intretinere in mai 2009 iar acum tatal meu doreste sa strice acest act.eu mi-am facut datoria fata de amandoi nu i-am parasit,le-am asigurat tot ceea ce au avut nevoie.in plus eu am mai investit in casa 5000 euro bani pe care ii pot justifica pt ca am facturi pe tot ceea ce am cumparat.intrebarea mea este ce pasi trebuie sa urmez pt ca defacerea acelui act sa nu se realizeze?????????
Dumneavoastra nu trebuie sa faceti decat sa continuati sa va indepliniti obligatiile contractuale din contractul de intretinere. Tatal va putea sa "strice" contractul numai in instanta, solicitand eventual rezolutiunea contractului (desfiintarea sa). Or acest lucru s-ar putea realiza doar daca DOVEDESTE ca nu l-ati intretinut. Eventualul sau refuz de a mai primi de la dumneavoastra ceva nu-l indreptateste sa solicite desfiintarea contractului.
Din punctul meu de vedere, in ipoteza sustinuta de dumneavoastra, desfiintarea actului va fi greu de realizat de tatal dumneavoastra. Iar daca sa spunem, ar reusi asa ceva, dumneavoastra ati putea recupera banii investiti in casa solicitand printr-o eventuala cerere reconventionala plata acestor investitii.
tatal meu de o luna imi refuza ajutorul.am chemat si martori sa vada cum isi ascundea rufele ca sa nu i le pot spala.saptamana asta am ajuns chiar la politie sa-l declar disparut pt ca pleca fara sa anunte.a declarat ca nu a fost gonit si ca asa doreste sa plece el.multumesc mult pt raspuns.
Banuiam ca refuza intretinerea, de asta am si mentionat mai sus.
Care este motivul pentru care tatal dumneavoastra are o astfel de atitudine?
Mai aveti frati?
motivul cred ca este k mama mea a divortat cu putin timp in urma de tatal meu.nu am putut impiedica acest lucru pt ca au existat alte femei la mijloc.mai am doua surori,una din partea tatzalui din prima casnicie(mentionez ca aceasta a refuzat sa mai tina legatura cu tatal meu din cauza comporatmentului lui )si inca o sora di partea mamei care provine tot din prima casnicie.eu sunt fiica amandorura.proprietate provine din partea parintilor mamei,mama are 3/4 iar tata 1/4.mama detine 3/4 pt ca are mostenirea la bunicul care este decedat dinainte ca ai mei sa fie casatoriti si mai are si jumatate din partea bunicii care le-a facut acte parintilor mei aceasta decedand in timpul casatorie lor.
in principiu nu stiu care este cu adevarat motivul refuzului tatalui meu pt ca nu vrea sa comunice el fiind o fire inchisa din totdeauna.cert este ca lucrurile s-au schimbat din septembrie de cand eu m-am casatorit desi nu a spus niciodata ca ar avea ceva impotriva sotului meu.am aflat ca pot apela la primaria orasului unde locuiesc pt a-mi acorda o echipa in a verifica periodic daca eu imi face datoria fata de tatal meu.nu stiu dak este posibil acest lucru insa asi fi incantata.daca stiti ceva va rog frumos sa imi spuneti cui tr sa ma adresez.multumesc mult
Act de intretinere
iulutzz
am facut acte de intretinere cu bunicii mei.am investit in jur de 600 mil lei in renovarea apartamentului.in urma unor certuri acestia vor sa strice actele ... (vezi toată discuția)