OPC Bucuresti nu considera, prin reprezentantii sai, 2 tinerei tupeisti care se ocupa de banci ca lipsa notificarii debitorului la cesiunea creditelor catre un tert, e treaba lor. Adica un abuz al bancii fata de client nu e treaba lor.
De aceea va rog sa-mi spuneti pentru ce sunt amendate bancile de OPC si ce as putea sa citesc pentru a ma documenta in acest sens.
Mie nu mi se pare in regula ce spun ei dar ce pot sa mai fac? Exista un for superior unde pot reclama pe OPC?
O.U.G. nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, modificata si completata de Legea nr. 288/2010,
- Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor,
- Lege nr. 193/2000 (r2) privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianţi şi consumatori,
- OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
Multumesc d-ui maximavocat, asta cautam.
Pentru cei care vor sa dea banci in judecata e bine sa stie ca se plateste taxa de timbru la valoarea creditului si nu e deloc mica asa ca pe linga problemele cauzate de banci si de multi bani dati pe calcule al caror algoritm ne scapa, mai sunt de platit si alte taxe in cuantum destul de mare.
Probabil ca bancile stiu astea si atunci apasa pedala de acceleratie.
Citi dintre noi ar avea si bani si curaj sa plateasca taxa de timbru de sute de milioane si sa poate pierde in fata bancii?
Cu justitia din Romania....
In general bancile au in spate case mari de avocatura care la randul lor premiaza judecatorii cu mici atentii de pasti , craciun , etc.
Sunt asociatii pentru protectia consumatorilor care primesc bani de la stat ( ma refer la cele care au obtinut statutul de utilitate publica ), ONG-urile sunt scutite de taxa de timbru si va poate reprezenta in instanta.
Puteti merge pe Legea 193/2000 privind clauzele abuzive si sunteti scutit de taxa de timbru.
Oricum pana ce BNR-ul nu pune piciorul in prag si zice stop nu se va face nimic in tara asta in sectorul bancar.
Parerea mea este ca pana la aparitia Ordonantei 50/2010 a fost camata legala cu concursul BNR-ului care a inchis ochii ca un copil mic in fata acestor mari puteri formate din grupuri de interese care sustin din umbra clasa politica si pun in functii pe criterii politice doar persoane care pot fi manevrate si santajate.
Sfatul meu este sa nu incepeti un proces pe cont propriu ca sansele de castig destul de mici.
Ca bine ziceti, nu ma bag ca ies jumulit din asta, am devenit constient dupa audienta de la OPC. Chiar nu ma asteptam DELOC ca OPC-ul sa fie si el bagat in mafie.
Eu m-am dus la ei sa ma pling de faptul ca cesiunea nu mi-a fost adusa la cunostinta si deci nu mi-e opozabila datoria invocata de noii camatari SRL si OPC se faceau ca nu inteleg codul civil art.1393 si nici clauzele din contractul de credit si spuneau ca nu e problema ca banca nu a notificat! Si mai ales au tipat ca de ce nu "v-ati platit domnule ratele la timp?" Pai asta e treaba lor? Eu am ridicat o problema grava si ei au deturnat intentionat sensul discutiei spre culpa mea. Culpa pe care am recunoscut-o, netagaduit-o niciodata dar care nu era subiectul reclamatiei mele. Subiectul grav era ca eu nu pot face plata in contul recuperatorilor pentru ca eu nu am nici o hirtie oficiala prin care ei sunt acum creditorii mei. E ca si cum vine unu de pe strada si zice ca am datorie la el, e de ajuns? Si OPC prin 2 reprezentanti de marca, nu mai batrini de 30 de ani, fara pic de instruire juridica, cu rea vointa, lipsa de respect fata de client, indiferenta si mare tupeu, imi tipau cu totul altceva, dind vina pe mine. Ati mai auzit una ca asta?
Banca fusese deja la "audieri" la ei deci va imaginati ce s-a intmplat... Poate aveau oamenii nevoie de un credit cu dobinda buna... poate stiu eu... le lipseau niste bani din portofel, poate au niste neamuri pe la banca... ca deh, asa e in Romania. Cati amariti ca mine si-or fi pus speranta in OPC...
Dosarul de credit
bibicu_56
buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca eu, in calitate de client al unei banci comerciale cu un credit ipotecar in derulare, pot consulta dosarul meu de credit ... (vezi toată discuția)