As avea si eu o intrebare la care as dori un raspuns daca se poate:
Mama mea a fost pensionata pe caz de boala inainte de '89 fiind incadrata in grupa 3 de munca, ea lucrand la gravura in industria sticlei. Dupa '89 muncitorii din industria sticlei au fost trecuti in grupa 1 de munca. Acum, cu noua lege a pensiei, a trebuit sa-si depuna o cerere de marire a pensiei fiind in grupa 1 dar a descoperit ca ea a ramas si dupa '89 tot in grupa 3 de munca. De la Casa de Pensii i s-a cerut o adeverinta de la intreprinderea inde a lucrat prin care sa dovedeasca ca este in grupa 1 ca sa-i fie calculata pensia conform grupei 1 de munca. Inrebarea mea este daca ar fi vreo sansa sa primeasca si retro diferenta de pensie avand in vedere ca este o diferenta intre gr 1 si 3, si daca da, pe cati ani in urma poate recupera diferenta si care sunt caile legale ce trebuie urmate ?
In speranta unui raspuns va multumesc anticipat!
Va rog sa ma scuzati dar cred ca m-ati inteles gresit. Cand am spus ca mi se pare o prostie nu m-am referit la raspunsul Domnului Master ci la sistemul legislativ din Romania. Va rog sa ma scuzati pentru ca nu m-am facut inteles!