avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare nume
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare nume

Buna ziua,

As vrea sa stiu cum se poate proceda in situatia de mai jos:
mama doreste sa isi reia numele de fata deoarece actualul nume de familie este destul de deranjant ,tata este de acord si vor sa faca acest lucru fara a divorta insa nu stim daca se poate.V-as ruga,pe cei care sunteti in masura,sa ma ajutati cu un raspuns.
Trebuie sa mearga doar la notar?
Se poate face acest lucru fara sa divorteze?
Exista o lege in acest sens?
Multumesc frumos,astept raspunsurile voastre.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:38, 18 Aprilie 2011
puteti incerca schimbarea numelui pe cale administrativa
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa trec copilul pe numele meu zeus29 zeus29 Sotia mea are un copil cu un alt barbat,si eu as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-l trece pe numele meu.( tin sa precizez ca copilul nu a beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume robertamonica robertamonica Am 14 ani.Mama a divortat cind aveam 2 ani. S-a recasatorit si de atunci sint crescuta impreuna cu sora mea (\"vitrega\"- nu imi place acest cuvint intrucit ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa divort eli7 eli7 Mama mea a divortat acum cativa ani,pastrandu-si numele de casatorie*al fostului sot......acum vrea sa-si recapete numele anterior.Intre timp fostul a murit.Ce ... (vezi toată discuția)