avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj-sentinta fond-apel sau recurs???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj-sentinta fond-apel sau recurs???

Buna ziua, dosar partaj bunuri comune,dupa indelungi asteptari se da sentinta cu drept de apel in 15 zile, mai concret, sentinta a fost data in noiembrie 2010.
De asemenea,IAP-ul si cererile de indreptare eroare materiala si lamurire dispozitiv au fost date tot cu drept de apel o data cu fondul.
Si acum intrebarea: este posibil ca apelul sa fie respins motivand ca de fapt conform noilor reglementari Instanta de fond trebuia sa dea sentinta cu drept de recurs in 15 zile si nu cu drept de apel?
Daca este posibil,care este acea reglementare si ce se mai poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: anniela , utilizator 14:28, 18 Aprilie 2011
Calea de atac este data de lege, iar nu de catre instanta.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
Bun,si care este legea?? Daca Instanta de fond spune cu drept de apel, eu declar apel in termen si acum, dupa 3 luni...aflu ca a gresit Instanta,ca ar fi trebuit sa spuna cu drept de recurs...
instanta va recalifica calea de atac si isi va modifica componenta completului de judecata insa nu are consecinte asupra fondului

Situatie similara
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
Daca am inteles bine,chiar daca eu nu am declarat recurs in termenul legal de 15 zile, Instanta va lua in considerare motivele mele expuse in apel si va da o hotarare in acest sens?
Dumneavoastra ati formulat calea de atac indicata in sentinta. (apel) Gresita calificare nu este imputabila dumneavoastra. Instanta va recalifica calea de atac daca aceasta este recurs si nu apel si va proceda la judecarea cauzei.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator

Alte discuții în legătură

Incadrare gresita facuta de instanta !!! arcopal arcopal Buna ziua,dosar partaj bunuri comune- sub 1 miliard - fond,instanta da sentinta cu drept de apel.Se depun in termen motive de apel ... (vezi toată discuția)
Cai de atac ioanandrei ioanandrei Daca : - Obiectul DODARULUI este : \" constatare nulitate act\" - Materia juridica : \" Contencios administrativ si fiscal \" ... (vezi toată discuția)
Recalificarea caii de atac ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma sfatuiti: daca INSTANTA DE FOND judeca o cauza si da o sentinta , indicind apoi ca aceasta sentinta poate fi atacata cu o CALE DE ATAC ... (vezi toată discuția)